Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2015
25 JUN

Tre kopper kaffe om dagen er OK for de fleste voksne

Raske voksne vil generelt ikke opleve bivirkninger ved et koffeinindtag på mindre end 400 mg dagligt, hvilket svarer til tre kopper kaffe dagligt. Grænsen for et sikkert...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
2014
07 MAJ

D-vitaminberigelse af mælk og brød virker

Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin, kan D-vitaminmangel i vintermånederne næsten undgås. Det viser et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
2013
09 DEC

Mindre kød på bordet er vigtigere end økologi

Hvis man spiser mindre kød og flere grøntsager, skåner man miljøet mere, end hvis man spiser økologiske fødevarer. Det viser en rapport fra Københavns Universitet og DTU...

Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
13 SEP

Film om tarmfloraens betydning for sygdomme

I fremtiden bliver det muligt ud fra kosten og viden om det enkelte menneskes genetik at påvirke bakteriesammensætningen i menneskets tarm og derved mere målrettet forebygge...

Ernæring og kostvaner Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme