Myndigheder

Kernen i forskningsbaseret rådgivning er at give myndigheder og virksomheder et robust, forskningsbaseret beslutningsgrundlag. 

DTU ønsker at universitetets forskning og viden er gavn for samfundet, og at universitetet er en foretrukken national og en international leverandør af forskningsbaseret rådgivning.Forskningsbaseret rådgivning er en af DTU’s kerneydelser, som betegner de forskningsbaserede ydelser, som DTU leverer til nationale og internationale myndigheder samt virksomheder. 

DTU stiller derfor sin store faglige viden og ekspertise inden for det teknisk-naturvidenskabelige område til rådighed for nationale og internationale myndigheder og private aktører, således at universitetet bidrager til pålidelig, sikker og uvildig viden, der kan danne grundlag for beslutningsstøtte, eksempelvis risikovurderinger og viden om fremtidens teknologier.

Hvis du som myndighed har brug for forskningsbaseret rådgivning, kan DTU tilbyde en bred vifte af ydelser og modeller for samarbejde. Ydelserne omfatter rådgivning, monitorering, videns- og laboratorieberedskab, metodeudvikling og kapacitetsopbygning for staten, regioner og kommuner samt internationale institutioner. Et eksempel er den danske indsats for at bekæmpe salmonella i de danske fjerkræbesætninger. Her har et tæt samarbejde mellem DTU, myndigheder og fødevareerhvervet håndteret forekomsten af salmonella - og fremmet erhvervets eksportmuligheder betragteligt.

Klik på de forskellige aktører i figuren nedenfor eller følg linkene til venstre for at læse mere om, hvilke typer samarbejde og ydelser DTU tilbyder.

Kontakt

Jan Eiersted Molzen
Kontorchef, Rådgivning og netværk
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
45 25 71 27
Iben Frøkjær Strand
Chefkonsulent
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
45 25 70 20