Nina Skall Nielsen

Nina Skall Nielsen

Seniorforsker, Arbejdsmiljøkoordinator

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Institutsekretariatet

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 210

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
CV
Loading

Profil

Nøgleord Emulsioner | Produktudvikling | Multivariat dataanalyse | Sensorisk analyse | Lipidoxidation | Antioxidanter | | Fiskeolie

Oprindeligt var min forskning koncentreret omkring fisk og fiskeolie, bl.a. effekt af foder sammensætning på makronæringsstof- og lipidsammensætning i fisken.
 
Siden har mit fokus været lipidoxidation I komplekse fødevarer. Jeg har stor erfaring i at udvikle produkter og, herunder, anvende naturlige sunde samt modificerede lipider i produkterne.
 
Udover komplekse fødevarer anvender jeg også mere simple emulsioner, der kan anvendes som delivery systemer, men også som simple modelsystemer til at studere lipidoxidation, da systemets sammensætning i høj grad påvirker lipidoxidation.
 
En central del i min forskning og arbejdet mod at forklare mekanismer for lipidoxidation er anvendelse af forskellige emulgatorer samt antioxidanter (herunder naturlige og modificerede). Jeg har ekspertise i måling af fysisk stabilitet og rheologiske egenskaber af fødevarer, samt sensorisk evaluering.
 
Desuden er jeg arbejdsmiljøkoordinator for DTU Food.