Christian W. Probst

Christian W. Probst

Lektor, Sektionsleder

DTU COMPUTE
Institut for Matematik og Computer Science

Danmarks Tekniske Universitet

Richard Petersens Plads

Bygning 324, rum 213

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside
Personlig hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord oversætter | cyber physical systems | insidertrusler | programmeringssprog | modellering og analyse | cyber security

Christian W Probst forsker indenfor sikkerhed af systemer, fra organisationer til distribuerede computersystemer. Han leder sektionen for Cyber Security ved DTU Compute.

Christian kombinerer i sin forskning modellering og analyse af systemer. Formålet er at sikre egenskaber af det udviklede system eller at evaluere egenskaber af et eksisterende system. Christians forskning resulterer i praktisk anvendelige løsninger som del af værktøjer og processer som kan analysere systemer generelt, men især er med til at garantere sikkerheden af distribuerede computersystemer og organisationer, samt køretidssystemer som fx processorer og virtuelle maskiner. Eksempler for Christians arbejde indenfor systemsikkerhed er systemmodeller til opdagelse af insidertrusler, organisationssikkerhed, og verifikation af workflows. Indenfor køretidssystemer arbejder Christian fx på hardwaresupport for dynamiske sprog, semantik-baseret generering af statiske analyser, og adaptive køretidssystemer til indlejrede platforme.

Christian underviser i oversætterteknologi, robust programmering og sprogbaseret sikkerhed. Han modtog sin MSc og PhD fra Universitaet des Saarlandes, Tyskland. Han har tidligere arbejdet på det Internationale Konference og Forskningscenter Schloss Dagstuhl, Tyskland, og på University of California, Irvine, i USA. Han har siden ansat ved Institut for Matematik og Computer Science på DTU. Christian har arrangeret en række konferencer og workshops, og arbejder regelmæssigt i programudvalg indenfor sine forskningsområder.