Gitte Alsing Pedersen

Gitte Alsing Pedersen

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdeling for Risikovurdering og Ernæring
Gruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 006

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 74 48
E-mail gape@food.dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord Fødevarekontaktmaterialer | Migration af kemiske stoffer | Bisphenol A | Eksponeringsvurderinger | Kortlægning og rådgivning

Jeg arbejder med afsmitning af kemiske stoffer fra fødevarekontaktmaterialer. Fødevarer bringes i kontakt med mange forskellige materialetyper fra produktionsprocessen i fødevareindustrien, i forbindelse med indpakning og ved tilberedning og anvendelse hos forbrugerne.

Plast er det mest anvendte materiale men også mange andre materialer såsom pap, gummi, silikone, overfladebehandlingsmidler, lime og trykfarver osv. anvendes i kontakt med fødevarer. Materialerne fremstilles ud fra hundredvis af forskellige kemiske stoffer, og der er risiko for at disse afgives til fødevarerne under anvendelsen ved forskellige temperaturer og tider.

Jeg undersøger og rådgiver om afsmitning af kemiske stoffer fra fødevarekontaktmaterialer. Resultaterne danner baggrund for, dels at vurdere befolkningens indtag af de pågældende stoffer og dels om eventuelt gældende grænseværdier for de enkelte stoffer er overholdt. En del af arbejdet består i at screene for ukendte stoffer med henblik på at vurdere deres mængde og sundhedsmæssige betydning.