Ulla Hass

Ulla Hass

Emerita, professor

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Molekylær- og Reproduktionstoksikologi

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 202, rum 5213

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
26 FEB

Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok?

Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2016
30 AUG

Bedre beskyttelse af forbrugere mod skadelige stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet skal prioritere de hormonforstyrrende stoffer, der udgør den største risiko for menneskers sundhed, videreudvikle en metode til at screene for flourstoffer i fødevareemballage, samt udvikle en ny model til at forudsige den samlede effekt af forskellige kemikalier, som forbrugere bliver udsat for i dagligdagen...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
13 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet for at vurdere stoffernes potentielle sundhedsskadelige virkning enkeltvis, viser forskningen nødvendigheden af at se på den samlede cocktaileffekt, så deres potentielle...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
19 APR

Bisphenol A i lave doser kan påvirke sædkvalitet, brystvæv og adfærd

Hvis rotter får bisphenol A i lave doser i løbet af den tidlige udvikling, kan det føre til nedsat sædkvalitet, højere vægt samt ændret brystudvikling og adfærd. Det viser nye studier fra DTU Fødevarevareinstituttet. Forskningsresultaterne støtter op om tidligere dyreforsøg, som viser, at lave doser af bisphenol A kan påvirke udviklingen...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme