>

Grethe Hyldig

Seniorforsker

Grethe Hyldig

DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Henrik Dams Allé

Bygning 201 Rum 020

2800 Kgs. Lyngby

Danmark

35887598

grhy@food.dtu.dk

Grethe Hyldig

0000-0001-7991-8225

spisekvalitet objektive sensorik forbruger test Fødevare Kvalitetsindeksmetoden fisk og fiskeprodukter

Grethe Hyldig, cand.lact., Ph.D., er Seniorforsker indenfor sensorik videnskab og leder sensorik gruppen ved Afdeling for Fødevareindustrielforskning her ved DTU Fødevareinstituttet. Sensorik gruppen har stor viden og erfaring indenfor sensorisk kvalitet i hele produktions kæden i fødevareindustrien specielt indenfor fisk og fiskeprodukter. Gruppen arbejder med forbruger præferencer, sensorisk kvalitet og udvikling af sensoriske metoder. En vigtig del af dette arbejde er udvikling af metoder til bedømmelse af spisekvaliteten og holdbarhed af fisk og fiskeprodukter. Grethe er en af de centrale forskere ved udvikling og validering af Kvalitetsindeksmetoden (Quality Index Method (QIM)) både nationalt og internationalt. Her udover arbejder hun også med kommunikation til forbrugere samt forbruger data.