Tore Vind Jensen

Tore Vind Jensen

Journalist

Afdelingen for Forskning og Relationer

Danmarks Tekniske Universitet

Anker Engelunds Vej

Bygning 101, rum 2.241

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2017
Foto: Mikal Schlosser
23 JUN

Roskilde Festival er et laboratorium for nye ideer

For ottende gang deltager 100 DTU-studerende i Roskilde Festival, som led i deres uddannelse. De kommer med projekter, som hver især kan være med til at gøre festivalen mere bæredygtig, renere eller sjovere.

2013
15 JUL

Folkemødet 2013

På Folkemødet deltog forskere fra DTU med emner som bæredygtigt fiskeri, velfærdsteknologi, polare aktiviteter og fremtidens intelligente energisystemer.

Økosystemer Elforsyning Energisystemer Klimaændringer Jordobservation Medicinske apparater og systemer Vindenergi
15 JUL

Roskilde 2013

Roskilde Festivalen hviler på et stort organisatorisk og ingeniørmæssigt arbejde. Derfor samarbejder Roskilde Festival og Danmarks Tekniske Universitet om en lang række projekter, hvor studerende fra DTU bidrager med nye løsninger og forslag. I år deltog over 100 studerende med mere end 25 forskellige projekter. 

06 JUL

Bakterierne skal have kamp til stregen på Roskilde Festival

Det er ikke let at holde hænderne rene på Roskilde Festival og det giver bakterier af alle slags gode vækstbetingelser. Det viser et forsøg, som et hold DTU-studerende har gennemført med hjælp fra 250 festivalgæster. Den gode nyhed er, at festivalgæsterne viser stor interesse for at holde bakterierne i skak.

05 JUL

Roskildes scener kan drives med strøm fra elbiler

Til næste år kan Odeon-scenen på Roskilde Festival drives af to elbiler. Det er visionen hos de tre DTU-studerende, som har bragt en elbil ud til festivalen.

Energi Energilagring Elforsyning Energiproduktion Energieffektivisering Energisystemer
05 JUL

Styr en robot ved hjælp af hjernebølger

At vinde et spil Pong på pc’en uden at røre tastaturet, virker som noget af en umulighed. Men tre tidligere DTU-studerende har udviklet en hjerneskanner, der gør det muligt at styre en robot, en musikskifter og et spil Pong alene ved hjælp af hjernens impulser.

Fotograf Tore Vind Jensen
04 JUL

Den bedste festivalopfindelse siden dåsemakrellen

Problemet med notorisk flade mobilbatterier blev løst på sidste års Roskilde Festival med mobilopladningstjenesten Volt, som er startet af kandidatstuderende fra Design og Innovation på DTU.

03 JUL

3D print skal løse de små problemer på Roskilde Festival

Et storskalaforsøg i DTU’s Front Lab på Roskilde Festival skal undersøge potentialet i 3D print på festivaler.

02 JUL

Bedre lyd og færre høreskader ved rockkoncerter

For mange festivalgængere er god lyd lig med fuld kraft frem på forstærkerne. Men høje lydtryk giver høreskader, og samtidigt kan en bedre akustik faktisk forbedre tilhørernes oplevelse af musikken. Hele fire af de DTU-studerendes projekter på Roskilde Festival 2013 handler om at gøre akustikken bedre og beskytte gæster og frivillige mod...

Lyd