Immunologisk Bioinformatik

Eleverne vil gennem øvelser lære, hvordan man kan forudsige immunsystemets reaktion på en virus infektion ved hjælp af computerværktøjer og databaser. De vil få et foredrag der vil give dem et indblik i, hvordan immunsystemet virker samt opbygning og udvikling af virus. I øvelserne vil de blandt andet komme ind på de generelle bioinformatiske værktøjer såsom sekvenssøgning, parvis og multiple alignment, konstruktion af fylogenetiske træer og epitopforudsigelse. Fokus i foredrag og øvelser vil være svineinfluenzaen fra 2009. Der er inkluderet et foredrag i de to uddannelser hos DTU Bioengineering og DTU Bioinformatics; Teknisk Biomedicin og Bioteknologi, samt mulighed for at se lidt af DTU. Sværhedsgrad: 3/3 (Se under "Særlige krav eller forudsætninger", hvad der forventes af eleverne). Før øvelsen bookes kan man med fordel tjekke frie datoer, ved at klikke på linket under "Læs mere".

Praktiske oplysninger

Hvor:

På DTU Bioengineering, Bygning 207, rum 002, 2800 Kgs. Lyngby

Forudsætninger:

Eleverne skal have biologi eller bioteknologi på højniveau og skal mindst gå i 3.g når øvelsen udføres. OBS: Alle elever skal medbringe egen computer.

Antal deltagere:

12 - 30

Udbydes i perioden:

4/2 - 10/5

Tidsforbrug:

Kl. 9.00-16.00

Materialer:

Alle materialer stilles til rådighed, der udleveres materiale om immunsystemet samt en øvelsesvejledning som elverne skal have kigget på hjemmefra. På dagen vil der blive udleveret en adgangskode til internettet. Eleverne skal selv sørge for mad. Der er mulighed for at købe mad i DTU's kantine eller medbringe en madpakke. Der vil være kaffe og the om morgenen ved ankomst.

Tilbydes følgende dage:

Onsdage, torsdage og fredage

DTU-lærer:

Malene Bonné Meyer
E-mail: mbme@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Bestillingsansvarlig:

Marie Højmark Fischer
E-mail: mahfi@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Søgning

Vælg relevante fag 
Vælg ønsket periode
Fra
Til
 
Angiv relevante dage

Angiv antal deltagere