Enzymkinetik og Michealis-Menten modellen

Eleverne undervises i enzymkinetik og Michealis-Menten modellen. De får lov til at komme i laboratoriet og udføre klassiske enzymkinetik-eksperimenter med kulhydrataktive enzymer, som er klonet fra probiotiske bakterier. Reaktionerne bliver undersøgt både med og uden inhibitor tilsat. Efter laboratorie arbejdet skal der udarbejdes teoretiske enzymkinetiske beregninger ifølge Michaelis-Menten modellen, hvor eleverne blandt andet skal beregne Vmax og Km for reaktionerne. Der vil også inkluderes et foredrag i de to uddannelser hos DTU Bioengineering og DTU Bioinformatics; Teknisk Biomedicin og Bioteknologi, samt mulighed for at se lidt af DTU. Sværhedsgrad: 2/3 (Se under "Særlige krav eller forudsætninger", hvad der forventes af eleverne). Før øvelsen bookes kan man med fordel tjekke frie datoer, ved at klikke på linket under "Læs mere".

Praktiske oplysninger

Hvor:

På DTU Bioengineering, Bygning 207, rum 002, 2800 Kgs. Lyngby

Forudsætninger:

Det anbefales at eleverne er blevet undervist i enzymkinetik i et vist omfang, og er bekendte med enzymers egenskaber. Disse elementer vil også blive gennemgået i løbet af dagen, men udbyttet af øvelsen vil være større hvis eleverne har kendskab på forhånd. OBS: Eleverne skal have biologi, kemi eller bioteknologi på højniveau og skal mindst gå i 2.g når øvelsen udføres. OBS: Da databehandlingen bliver udført i excel er det vigtigt at alle elever medbringer en computer til øvelsen.

Antal deltagere:

12 - 30

Udbydes i perioden:

4/2 - 10/5

Tidsforbrug:

Kl. 9.00 - 16.00

Materialer:

Alle materialer stilles til rådighed, der udleveres materiale om enzymer, probiotika og Michealis-Menten, samt en øvelsesvejledning indeholdende teori som elverne skal have kigget på hjemmefra. Eleverne skal selv sørge for mad. Der er mulighed for at købe mad i DTU's kantine eller medbringe en madpakke. Der vil være kaffe og te om morgenen ved ankomst.

Tilbydes følgende dage:

Onsdage, torsdage og fredage

DTU-lærer:

Malene Bonné Meyer
E-mail: mbme@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Bestillingsansvarlig:

Marie Højmark Fischer
E-mail: mahfi@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Søgning

Vælg relevante fag 
Vælg ønsket periode
Fra
Til
 
Angiv relevante dage

Angiv antal deltagere