Den molekylære mikrobiologi og dens redskaber

Eleverne får lov til at komme i laboratoriet og arbejde med nogle af de redskaber man ofte bruger inden for den molekylære mikrobiologi. Eleverne føres igennem teorien bag PCR, auxotrofi, biosyntese, restriktions enzymer, plasmider og genotypning. Der vil også inkluderes et foredrag i de to uddannelser hos DTU Bioengineering og DTU Bioinformatics; Teknisk Biomedicin og Bioteknologi, samt mulighed for at se lidt af DTU. Sværhedsgrad: 3/3 (Se under "Særlige krav eller forudsætninger", hvad der forventes af eleverne). Før øvelsen bookes kan man med fordel tjekke frie datoer, ved at klikke på linket under "Læs mere".

Praktiske oplysninger

Hvor:

På DTU Bioengineering, Bygning 207, rum 002, 2800 Kgs. Lyngby

Forudsætninger:

Det anbefales at du underviser dine elever i PCR og det centrale dogme. Disse emner og flere vil også blive dækket i løbet af dagen, men udbyttet er større hvis de har lidt baggrundsviden hjemmefra. Såfremt der er elever i klassen der lider af sygdomme som kan have indflydelse på sikkerheden i lab bør det noteres i ansøgningen. Dette kan f. eks. være Epilepsi eller lignende. OBS: Eleverne skal have biologi, kemi eller bioteknologi på højt niveau og skal mindst gå i 2.g når øvelsen udføres.

Antal deltagere:

12 - 30

Udbydes i perioden:

4/2 - 10/5

Tidsforbrug:

kl. 9.00 - 16.00

Materialer:

Alle materiale stilles til rådighed. Eleverne skal selv sørge for mad. Der kan købes i DTU's kantine eller medbringes madpakke. Der vil være kaffe og te om morgenen ved ankomst.

Tilbydes følgende dage:

Onsdage, torsdage og fredage

DTU-lærer:

Malene Bonné Meyer
E-mail: mbme@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Bestillingsansvarlig:

Marie Højmark Fischer
E-mail: mahfi@dtu.dk
Institut: Institut for Bioteknologi og Biomedicin
Telefon: 45254933

Søgning

Vælg relevante fag 
Vælg ønsket periode
Fra
Til
 
Angiv relevante dage

Angiv antal deltagere