DTU’er vinder Dimittendprisen

torsdag 12 okt 17

Om Dimittendprisen

Dimittendprisen uddeles en gang årligt af Akademikernes A-kasse og blev uddelt første gang i 2016.

Prisen anerkender, at studiet og specialet er en krævende opgave – ligesom det er udfordrende at få sit første job. Samtidig vil A-kassen gerne vise, at det netop er idéerne fra de dimitterende kloge hoveder, der skal drive samfundet fremad.

Prisen – der udover æren består af 25.000 kroner til en dimittendfest – går til en nyuddannet, der har udmærket sig fagligt og socialt på studiet.

Der var 60 indstillede til prisen i 2017, og ud af dem blev fem nomineret. Prisen blev uddelt onsdag den 11. oktober i Akademikernes A-kasse i København.

Akademikernes A-kasse har netop kåret Charlotte Amalie Lindegaard Petersen, der læser Design og Innovation, som årets dimittend.

Et ambitiøst speciale om bedre toiletforhold i flygtningelejre, overskud til at hjælpe medstuderende og en ikke alt for selvhøjtidelig tilgang til studiet. Det er nogle af de ting, som bliver fremhævet i indstillingen af Charlotte Amalie Lindegaard Petersen til årets dimittendpris 2017.

Og det er nogle af de egenskaber, som gør, at Akademikernes A-kasse vælger at hædre hende som vinder af prisen, der udover æren består af en dimittendfest for 20 venner til en værdi af 25.000 kroner. Det skriver Akademikernes A-kasse i en pressemeddelelse.

”Med dimittendprisen vil vi gerne hylde de nyuddannede – dem som kommer med de nye ideer og tanker, der skal drive samfundet fremad. Det kan for eksempel være den studerende med den bedste iværksætteride, eller den, som formår at løfte andre studerende godt gennem studiet”, siger formand for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau.

Charlotte har været særdeles aktiv under sin uddannelse. Blandt andet har hun siddet i Studierådet, været en del af studiestartindsatsten for nye DTU’ere og haft flere studierelevante jobs ved siden af uddannelsen. I sit speciale valgte Charlotte at skrive om forbedring af toiletforhold i flygtningelejre. Et område som får alt for lidt opmærksomhed, men er livsvigtigt for mange mennesker.

”Der er ikke mange, som har skrevet om det emne. Og måske derfor har jeg fået interessetilkendegivelser fra Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Folkekirkens Nødhjælp,” fortæller hun.

Charlottes veninde Laura, som står bag indstillingen, beskriver Charlotte som et virkelig godt menneske, der både er fagligt dygtig og altid er der for sine medstuderende.

Til det svarer Charlotte: ”Alene det at min veninde Laura har nomineret mig, synes jeg, gør hende til en bedre dimittend end jeg. Men jeg er så glad og meget benovet og ydmyg over det”.

Se Akademikernes A-kasses interview med Charlotte her: