En tørst efter teknologi

Per B. Brockhoff
Professor, Institutdirektør
DTU Compute
Til sommer lancerer DTU Compute en ny bacheloruddannelse i Kunstig Intelligens og Data. Men ikke alene har interessen for den nye uddannelse været massiv siden annonceringen, det har også styrket interessen for bacheloruddannelserne i software, matematik og teknologi generelt.

Kunstig intelligens er hot. Uanset hvor – geografisk eller uddannelsesmæssigt, er kunstig intelligens ’the thing’. DTU Compute så behovet, og i februar 2018 kunne DTU annoncere en ny bacheloruddannelse i Kunstig Intelligens og Data, som kan optage de første 30 studerende allerede til sommer.

Computer science uddannelserne fik top prioritet
Interessen for den nye uddannelse er vokset hurtigt. Ved Åbent Hus på DTU den 1. marts var der massiv interesse blandt de potentielle DTU studerende, som besøgte arrangementet. Men, de var ikke interesseret i kunstig intelligens alene. Ved Åbent Hus rundvisningerne på DTU Compute var der, for hver af de tre bacheloruddannelser forankret på instituttet, et gennemsnit på næsten 80 deltagere og 237 potentielle studerende i alt, som besøgte instituttets faciliteter for at høre mere om Softwareteknologi, Matematik og Teknologi, og Kunstig Intelligens og Data.

Denne interesse for de tre computer science bacheloruddannelser blev bekræftet ved kvote 2 deadline den 15. marts, hvor de tre uddannelser lå øverst blandt ansøgerne. Softwareteknologi lå, med en stigning på 6% i ansøgninger, på en solid 2. plads blandt de samlede ansøgninger til bacheloruddannelserne på DTU. Kunstig Intelligens og Data fulgte tæt efter på en 3. plads, og Matematik og Teknologi lå på en 6. plads med en imponerende stigning på 21% i ansøgninger.

Nødvendige kompetencer for fremtiden
Institutdirektør Per Brockhoff er imponeret over interessen:
”Det er fantastisk at se, hvordan alle tre DTU Compute baserede bacheloruddannelser har nydt stor interesse blandt de uddannelsessøgende ved DTUs Åbent Hus arrangement og blandt dette års kvote 2 ansøgninger. Alle tre uddannelser lå helt i top. Der var endda fremgang til de to eksisterende uddannelser i Softwareteknologi og Matematik og Teknologi, og den nye uddannelse i Kunstig Intelligens og Data kom også flot fra start.

Og det er vigtigt, at de unge vælger at læse IT og matematikfag. Netop med de kompetencer de opnår her, kan de være med til at skabe værdi for mennesker i fremtidens digitaliserede samfund. Så denne store interesse for uddannelserne glæder mig utroligt meget,” udtaler han.

En klar indikator for interesse
Udover at udfylde 1/10 af en klasse er antallet af kvote 2 ansøgninger som regel en klar indikator for interessen blandt kvote 1 ansøgerne. Det indikerer, at det totale antal ansøgere til alle computer science bacheloruddannelserne vil stige, og det viser en stor tørst efter teknologi.