Jeppe Mølgaard

Studerenes mini-alarm øger trygheden på Roskilde Festival

Elektroteknologi
Der var stor interesse for uddelingen af en mini-alarm, som tre DTU-studerende har udviklet til at beskytte festivalgæsternes ejendele mod tyveri.

Hvert år er mange festivalgæster ofre for tyveri. Mobiler, musikanlæg og selv rammer med øl er udsatte, når de efterlades i campingområdet. Denne utryghed har tre DTU-studerende forsøgt at mindske med startup-virksomheden Alarmified. Sammen har de har udviklet en mini-alarm, som hyler, hvis nogen piller ved de personlige ejendele, som alarmen hænger på.

”Vores alarm kan ikke stoppe alle tyve, men vi er overbeviste om, at vi kan skræmme langt de fleste langfingrede, fulde mennesker væk. Forhåbentlig får chokket dem til at genoverveje deres handlinger,” siger masterstuderende på Design og Innovation, Andreas Villadsen, som er en af de tre stiftere af Alarmified.

Noget tyder på, at dette års gæster på Roskilde Festival vil have deres ting i fred. Der var nemlig et massivt opbud af mennesker, som forsøgte at få fingrene i en mini-alarm til Alarmifieds releasefest. Alle 11 prototyper blev revet væk på tre minutter.

”Det er super fedt, at så mange viser interesse for vores projekt. Så nu glæder vi os til at få feedback fra dem, som fik en alarm i dag, og høre, hvordan de oplever, at produktet fungerer,” siger Andreas Villadsen.

Ikke kun til festival

Konceptet til mini-alarmen er udviklet af kandidatstuderende på Design og Innovation Daniel Vorting og Andreas Villadsen samt bachelorstuderende på Elektroteknologi Andreas Væring for godt et år siden. Idéen udsprang af, at de på nær hånd oplevede, at nogle af deres klassekammeraters computere blev stjålet, mens de var ude at hente kaffe.

”Vi begyndte at reflektere over, hvordan vi kunne have forhindret, at computerne blev stjålet. Skulle de måske være låst fast til bordet, eller skulle man have spurgt folk, som sad tæt på, om at holde øje med dem? Og så slog det os: Hvad hvis computerne havde en alarm? Ligesom på en bil. Hvis nogen rører den, begynder den at hyle,” siger Daniel Vorting.

Alarmifieds vision for deres sikkerhedsløsning rækker også ud over Roskilde Festival. Bærbare computere, cykler og andre personlige ejendele, som efterlades for en stund, skal alle kunne sikres. Men Alarmified er ikke helt i mål endnu.

”Vi tager Alarmified med på Roskilde Festival for at undersøge efterspørgslen og hente feedback til vores produkt. Vi præsenterer en funktionel prototype, men den lever endnu ikke op til de krav, vi selv har stillet til produktet. Så vi glæder os til at høre festivalgæsternes feedback, så de forhåbentlig kan pege os i den rigtige retning i forhold til, hvordan alarmen skal ende med at fungere,” siger Daniel Vorting.

De tre studerende planlægger at gå på markedet med deres mini-alarm inden for de næste 12 måneder.