Foto: Associated Press

Stort strukturfondsprojekt vinder prestigefyldt EU-pris

Vindenergi Solenergi Energi
Danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt har vundet den prestigefyldte pris ”RegioStar Award 2016”. DTU har bidraget med forskning.

Projektet ”Copenhagen Cleantech Cluster” har vundet den prestigefyldte EU-pris ”RegioStar Award 2016”, som blev overrakt ved en ceremoni i Belgien. Copenhagen Cleantech Cluster har været med til at samle aktører på cleantech-området og formåede fra 2009 til 2014 at skabe over 1000 nye grønne arbejdspladser i Storkøbenhavn og på Sjælland.

DTU har bidraget til succesen, som bygger på en stor forskningsindsats. Copenhagen Cleantech Cluster har muliggjort, at forskningsresultater inden for cleantech er blevet omsat til innovation til gavn for samfundet, og indsatsen har allerede resulteret i etablering af mange spinout - og flere er på vej.

Derudover har projektet muliggjort, at DTU har kunnet facilitere innovation på tværs af clenatech-området og kunnet gå i dialog med de øvrige aktører. Det har resulteret i innovative løsninger og bedre ydelse for borgerne.

Projektet har primært været finansieret af Region Hovedstaden, Region Sjælland og EU’s Regionalfond. Derved har det været muligt at arbejde på tværs af regionerne til gavn for alle involverede parter.

”Baggrunden for succesen er, at forskere, der har opnået gode resultater, har kunnet arbejde videre med deres opfindelser, så det har været muligt at eftervise, at konceptet virker, samtidigt med at potentialet er blevet fastlagt. Det har været en forudsætning for etableringen af det store antal spinouts,”siger Viggo Aaberg Kærn, seniorforretningsudvikler og projektleder fra DTU.