Foto: Arla

DTU indgår aftale om strategisk partnerskab med Arla

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi

DTU og Arla indgår samarbejdsaftale om forskning, uddannelse og innovation.

DTU indgår en aftale om strategisk partnerskab med mejerigiganten Arla. DTU har i flere år indgået forretningspartnerskaber med store virksomheder og små og mellemstore virksomheder, men strategiske partnerskaber forankret på topniveau er nye. Med aftalen indgår Arla og DTU et partnerskab med en tværfaglig tilgang til virksomhedens teknologiske fokusområder og muligheder. DTU´s rektor Anders Bjarklev underskrev i denne uge aftalen med senior vice president R&D fra Arla Sven Thormahlen.

”Arla og DTU har stærke forskningsmiljøer, der kan lære meget af hinanden. Arla er en af de virksomheder i Danmark, som i kraft af sin størrelse, opererer på et meget højt og videnskabeligt niveau. DTU ser frem til at bringe vores viden om blandt andet fødevarer, produktionsteknologi og digitalisering i spil, så vi kan være med til at skabe værdi og måske endda bæredygtig udvikling og arbejdspladser i det danske samfund,” siger Anders Bjarklev.

Partnerskabet med Arla er baseret på en række aktiviteter, der sættes i gang efter en dialog på topplan mellem ledelsen på DTU og i Arla, som ser på, hvad Arla har brug for i forhold til forskning, uddannelse og innovation. DTU's og Arlas forskere formulerer herefter konkrete projektforslag til vidensamarbejder. Derudover afholder DTU i løbet af året workshops og skaber kontakt mellem Arla, studerende og forskere. Endelig indeholder partnerskabet også et samarbejde om at definere forskningsprojekter og skrive fælles fondsansøgninger.

Head of open innovation Harry J. Barraza fra Arla fremhæver, at partnerskabet med DTU vil give Arla adgang til konkrete projekter og ny teknologi, samtidig med at det åbner døre til DTU´s netværk med industri, små firmaer og startups.

”Vi sætter stor pris på samarbejdet med DTU og forventer, at partnerskabet særlig vil skabe resultater inden for fødevaresikkerhed og anvendelse af digitale teknologier inden for kunstig intelligens, internet of things og big data, hvor DTU er excellent,” siger Harry J. Barraza.

Arla og DTU har længe haft et tæt samarbejde på områder som uddannelse, erhvervs-ph.d.-projekter og innovationsprojekter med studerende på DTU Skylab. Derudover er Arla en af hovedsponsorerne såvel som sponsor for faglige spor i smart food på DTU High Tech Summit 2018, som i år har fokus på sundhed, fødevarer og biotek.