Udvidelse af Østerild og Høvsøre tages op i Folketinget

Vindenergi Energi

5. april bliver udvidelsen af de to nationale testcentre for vindmøller taget op i Folketinget. Loven forventes at træde i kraft 1. juli 2018.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti samt Socialistisk Folkeparti (SF) indgik i marts 2017 en aftale om at udvide de to testcentre for vindmøller i henholdsvis Østerild og Høvsøre, begge i Nordjylland.

Planen er, at begge centre skal udvides med to standpladser, så der i fremtiden vil være henholdsvis 7 vindmøller i Høvsøre og 9 i Østerild. Dertil kommer, at man fra politisk hånd ønsker at kunne opstille højere vindmøller, end det er er muligt i dag. I Høvsøre skal prototypevindmøller på op mod 200 meters totalhøjde sættes op, mens det for Østerild er vindmøller på op mod 330 meter i totalhøjden.

Poul Hummelshøj, der er sektionsleder hos DTU Vindenergi og bl.a. har ansvaret for Østerild og Høvsøre, glæder sig til udvidelsen af de to testcentre:

”Hvis Danmark fortsat skal forblive i toppen af forskning og udvikling af vindenergi, så er det vigtigt, at vi har de rigtige faciliteter, som gør det muligt at kunne teste og udvikle vindmøller. Derfor er det også glædeligt, at vi nu vil få mulighed for at teste i endnu større skala i henholdsvis Østerild og Høvsøre,” siger han.