Preben Terndrup Pedersen

Stor kinesisk anerkendelse af dansk ingeniørvidenskab

Skibe og off-shore-konstruktioner Kyster og havne Konstruktion og mekanik
Professor emeritus Preben Terndrup Pedersen fra DTU Mekanik er netop blevet udnævnt som æresmedlem af det indflydelsesrige Chinese Academy of Engineering, CAE. Det er en meget stor anerkendelse af dansk ingeniørvidenskab på det maritime område. Den 23. december besøgte den kinesiske ambassadør, LIU Biwei, DTU Mekanik for at ønske Preben Terndrup Pedersen tillykke.

Sammen med ambassadøren deltog også TAO Yuanxing, videnskabelig rådgiver og Ms. FU Wenyan, første sekretær og Mr. CHEN Dechun, anden sekretær.

I sin tale fremhævede den kinesiske ambassadør LIU Biwei DTU som et internationalt anerkendt universitet og udtrykte sine positive forventninger til det fremtidige samarbejde mellem Danmark og Kina.

Chinese Academy of Engineering er en meget anerkendt organisation i Kina, og har blandt andet en rådgivende funktion overfor den kinesiske regering. Det sker kun en gang hvert andet år at CAE udnævner 6 udenlandske medlemmer som æresmedlemmer. Som æresmedlem kommer Professor Preben Terndrup til at deltage i organisationens årlige generalforsamling, og i øvrigt får han mulighed for videndeling med et endnu tættere samarbejde med førende kinesiske forskere på det maritime område. Som æresmedlem får han formelt lov til at kommentere og stille forslag til udviklingen af CAE og til udviklingen af den kinesiske ingeniørvidenskab og teknologi.

Udnævnelsen til æresmedlem af CAE finder sted med en formel ceremoni i starten af juni 2014 i forbindelse med CAE Annual Meeting i Beijing.

Udnævnelsen som æresmedlem sker som en anerkendelse af Professor Preben Terndrup Pedersens forskning indenfor den maritime ingeniørvidenskab, en område af stor og voksende interesse i Kina. Preben Terndrup Pedersen har gennem mange år haft et stærkt netværk og samarbejde med den kinesiske forskningsverden, et samarbejde som tog sin begyndelse da han i starten af 1980’erne havde et længere ophold ved Jiao Tong University i Shanghai. Preben Terndrup Pedersen har med sin forskning specialiseret sig i styrkeberegning i forhold til skibe og offshore konstruktioner og risikoberegninger i forbindelse med kollisioner og grundstødninger.

Professor Preben Terndrup Pedersen har i løbet af sin lange forskerkarriere fået stor national og international anerkendelse af sit bidrag til den maritime forskning. Han har blandt andet tidligere modtaget:

  • Årets Maritime Pris fra Økonomi- og Erhvervsministeriet i 2010, for banebrydende forskning inden for moderne skibskonstruktion.
  • Udnævnelse som Æresdoktor ved Norges Tekniske og Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim i 2010.
  • Alexander Foss guldmedaljen fra DTU, 2009, for fremragende forskning i styrkelære i forbindelse med skibskonstruktioner.
  • Davidson guldmedaljen fra Society of Naval Architects and Marine Engineers i USA, 2007, for en fremragende indsats inden for skibsstyrkelære.

Preben Terndrup Pedersen
Fra venstre: TAO Yuanxing, videnskabelig rådgiver, dekan Martin Bendsøe, den kinesiske ambassadør LIU Biwei, professor Preben Terndrup Pedersen, institutdirektør Henrik Carlsen og Ms. FU Wenyan, første sekretær. Foto: Lisbeth Lassen.

Preben Terndrup Pedersen
Den kinesiske ambassadør LIU Biwei lykønsker professor Preben Terndrup Pedersen. Foto: Lisbeth Lassen.

Preben Terndrup Pedersen
I sin tale fremhævede den kinesiske ambassadør LIU Biwei DTU som et internationalt anerkendt universitet og udtrykte sine positive forventninger til det fremtidige samarbejde mellem Danmark og Kina. Foto: Lisbeth Lassen.