Måling - som vinden blæser i Mexico

Vindenergi Energi

DTU-software skaber grundlag for planlægning af vindmølleparker i Mexico.

I denne måned kunne det mexicanske energiministerium (SENER) udsende en pressemeddelelse og lancere første fase af det mexicanske vindatlas.

Første fase udgøres af syv tårne, der er 80 meter høje, som via satellit sender oplysninger om temperatur og vind med 10 minutters interval. Målte data herfra er sammenlignet med vindressource modellering fra DTU, som den mexicanske regering har underskrevet samarbejdsaftale med.

Informationerne herfra skal anvendes til at udvikle kapaciteten og planlægge udnyttelsen af vindressourcerne i Mexico til storskala, mellemstore og småskala energiproduktion, samt til en dedikeret værdiansættelse af vindressourcer i landet.

Tæt samarbejde
Det er glædeligt for den mexicanske regering, at de nu kan komme i gang med en målrettet indsats, der kan sikre bæredygtig energi i Mexico, men hvad betyder det for DTU?

”Ja, det viser blandt andet, at der er bud efter DTU´s kompetencer inden for vind ressource modellering og vindmåling over det meste af verden,” siger institutdirektør Peter Hauge Madsen, DTU Vindenergi.

"Jens Carsten Hansen (sektionsleder på DTU Vindenergi, red.) og hans folk har gjort et godt forarbejde, og det kan nu blive begyndelsen på et nyt vindenergi-eventyr som det, der har fundet sted i Sydafrika, hvor danske industrivirksomheder har eksporteret for et tocifret milliardbeløb efter, at DTU introducerede de sydafrikanske myndigheder for vores vindressource modellering og måle metoder, som var i stand til at minimere risikoen ved at etablere vindmølleparker. Så det kan få stor betydning både for DTU og for produktionen af vindenergi globalt.”

Ifølge det mexicanske energiministerium SENER bliver det mexicanske vindatlas etableret for at tilbyde udviklere af vindprojekter og investorer en tilgængelig og fri platform, der er godkendt i henhold til de accepterede standarder fra den internationale vindindustri.