Foto: Mikael Schlosser

Udvekslingsaftale om biotech-studerende mellem Danmark og Indien

Bioteknologi og biokemi
Sponsoreret af Novozymes og Henning Holck-Larsen Fonden kan biotech-studerende på DTU nu få tildelt et legat til at tage på et udvekslingsophold i Indien.

Der var højt humør, da repræsentanter for Novozymes, Henning Holck-Larsen Fonden og DTU var samlet på dekan Philip Binnings kontor i onsdags. De skrev under på en ny udvekslingsaftale, som giver økonomisk støtte til bioteknologistuderende, der vil på et udvekslingsophold i Indien.

”Aftalen giver vores studerende mulighed for at lære at bruge deres kompetencer til at understøtte verdensmålene i et land, som har brug for støtte. Det understreger, at vi på DTU laver teknologi for mennesker, og hvis man vil opleve det på egen krop, er Indien et helt oplagt sted,” siger DTU Dekan Philip John Binning.

Udvekslingsaftalen er en forlængelse af en indsats, som de seneste par år har understøttet udveksling af indiske bioteknologistuderende til DTU. Med denne forlængelse har aftalens parter særligt fokus på også at motivere danske studerende til at rejse til Indien.

”Der sker utrolig meget i Indien både akademisk, i det private og i startup-miljøet, men landet er også hårdt belastet. Der er 200 millioner mennesker, som lever under fattigdomsgrænsen, samtidig med at de kæmper med store miljøudfordringer. Så der er mange muligheder for at skabe innovation og udvikle idéer, som kan hjælpe befolkningen, miljøet og landbruget,” siger Mads Bjørnvad, senior manager ved Research og Development, Novozymes.

Mads Bjørnvad tilføjer, at han selv har boet to år i Indien, og at et udvekslingsophold giver et stærkt netværk og kompetencer, der med fordel kan bruges i den danske biotech-industri. Et udsagn, som dekan Philip Binning nikker genkendende til.

”Vi har en mission på DTU om at have et tæt bånd og støtte dansk erhvervsliv med vores uddannelser. Så det betyder meget for os, at vi laver dette samarbejde med en af Danmarks største virksomheder og Henning Holck-Larsen Fonden,” siger han.

Både bachelor, master og ph.d.-studerende inden for bioteknologi har mulighed for at søge om et udvekslingsophold. De vil få tildelt mellem 15.000 og 20.000 kroner for at dække rejseomkostninger og 8000 kroner om måneden for at dække daglige udgifter.