Ditte E. Jæhger

PhD defense by Ditte E. Jæhger

On Monday 25 November 2019, Ditte  E. Jæhger will defend her PhD thesis "Preclinical Evaluation of Novel Drug Delivery Platforms for the  Improvement of Adoptive T cell Therapy".

Time and place: 13:00 in bldg. 341, aud. 23

Supervisor: Professor Thomas L. Andresen
Co-supervisor: Senior Researcher Anders Elias Hansen

Evaluation board: Associate Professor Vasileios Bekiaris, DTU Health Tech
Assistant Professor Carmen Gerlach, Karolinska
Associate Professor Marco Donia, Herlev Hospital

Chairman: TBA

Abstract:
T-celle terapi er en gren af immunterapi, som har til formål at øge antallet af T-celler, der genkender og eliminerer kræftcellerne. Dette opnås ved at isolere T-celler fra patientens blod eller tumor, hvorefter de dyrkes i laboratorier og gives tilbage til patienten i en meget højere mængde. Nogle former for T-celle terapi fungerer også ved at T-cellerne ændres genetisk, så de udtrykker receptorer, der genkender kræftcellerne specifikt. T-celle terapi er en systemisk behandling, idet immuncellerne cirkulerer i blodbanen og dermed udbredes til alle kroppens organer. Dette betyder, at celle-baseret immunterapi kan targetere kræftceller som har spredt sig gennem kroppen, eller som har dannet metastaser. Derudover kan der udvikles en immunologisk hukommelse, som medvirker at T-cellerne kan genkende og reagere hurtigt på tilbagevendende kræftceller. Derved kan en kurativ T-celle terapi fungere som en specifik patient- vaccine. For at opnå en behandlingseffekt, skal T-cellerne være i stand til at overleve og dele sig efter infusion. Derudover skal de opretholde deres funktion under et konstant pres fra et suppressivt immun- miljø i tumor. Hvis disse forudsætninger ikke er opfyldt, kan behandlingen holde op med at virke, og kræften kan forsat vokse ukontrolleret. Et sådant tilbagefald opleves desværre ofte indenfor T-celleterapi, og derfor er det altafgørende at forske i nye behandlinger, som kan bidrage til at styrke T-cellernes overlevelse og funktion. 

Samlet set belyser denne afhandling hvordan nye teknologier kan bruges til at styrke behandlingseffekten af T-celle terapi. Dette inkluderer både en initial stimulering af T-cellerne i milten ved brug af liposomal vaccine, samt en lokal stimulering af tumor, som bidrager til at beholde behandlingseffekten. 

 

Tidspunkt

man 25 nov 19
13:00 - 16:00

Arrangør

Hvor

Building 341, aud. 23