Illustration: Dencrypt A/S

Forsvarsministeriet køber DTU-udviklet krypteringsteknologi

System- og datasikkerhed Telekommunikation Software og programmering

DTU spinout virksomheden Dencrypt skal levere krypteringsmoduler til forsvarsministeriets hemmelige kommunikation.

Dencrypt A/S og Forsvarsministeriet har indgået en kontrakt om levering af krypteringsmoduler til klassificeret kommunikation baseret på princippet om Dynamisk Kryptering. Det skriver Dencrypt i en pressemeddelelse.

Kontrakten har en værdi af ca. 30 millioner kroner og omfatter levering, certificering, videreudvikling af krypto-moduler til mobiltelefoner og andre platforme til beskyttelse af klassificeret kommunikation, dokumentation herfor samt support og vedligeholdelse heraf. Formålet er at beskytte klassificeret information indenfor Forsvarsministeriets område.

"Vi er meget glade for at se, at forskningsresultater fra DTU bidrager til at etablere nye og innovative danske virksomheder med en global rækkevidde,” siger rektor Anders Bjarklev.

Krypteringsmodulet er baseret på Dynamisk Kryptering, et dansk udviklet krypteringsprincip, som tilbyder en stærkere kryptering end standardløsninger, og som er robust mod kryptanalyse. Forsvaret har anvendt systemet i mere end et år, og nu udvides systemet med ny funktionalitet og til at dække hele den mobile arbejdsplads.

”Det glæder mig, at forsvarsministeriet kan se fordelene i vores system, for kryptering burde egentlig være noget alle virksomheder og private brugte. Med Dencrypt vælger systemet en ny algoritme for hver gang, der foretages et nyt opkald. Og det gør det i praksis umuligt at bryde krypteringen - vel at mærke uden mærkbare forsinkelser i kommunikationen. Det har vi afprøvet med succes siden 2013, og i forbindelse med denne kontrakt har vi planer om at udvide pakken til også at omfatte e-mails, sms og chat,” siger professor Lars Ramkilde Knudsen fra DTU Compute, der har opfundet systemet bag Dencrypt.

 

Læs mere om Lars Ramkilde Knudsens forskning og Dencrypt i denne artikel, som blev bragt i DTUavisen i 2014: At lade hemmeligheder forblive hemmelige’.