Sikker digitalisering

Verden er digital og styret af den computer- og sensorteknologi, der har revolutioneret samfundet igennem de sidste 30 år. I takt med at stadig flere enheder kommunikerer via internettet og er udstyret med kunstig intelligens bliver den fysiske verden (mennesker, produkter og produktion) koblet sammen i den digitale verden.

Billede af lodning på printplade. Tema om sikker digitalisering
Industri 4.0 kaldes også for den fjerde industrielle revolution. Flere og flere produkter bliver gjort smarte og mere intelligente ved at blive udstyret med små computere, der kan opsamle enorme mængder af data.

På DTU forsker vi i, hvordan den digitale teknologi bidrage til at skabe et bedre liv for den enkelte og en bæredygtig fremtid for os alle sammen. Vi kan f.eks. monitorere patienter og behandle dem i eget hjem; vi kan styre trafikken sikkert, og vi kan udnytte den grønne energi langt mere effektivt end i dag ved at anvende big data, kunstig intelligens og Internet of Things-løsninger.

Vi har også ekspertise inden for f.eks. sikker datakryptering. Et område, som bliver stadig mere aktuelt i takt med digitaliseringen af enorme mængder data gør lande, industrier og det enkelte menneske sårbare over for hackerangreb og cyberkriminalitet.