Læs eller bestil DTU's studiekatalog her.
Alle uddannelsesretninger alfabetisk
Som erhvervsorienteret universitet er målet at levere forskning på et højt internationalt niveau, der tager udgangspunkt i teori- og modelopbygning og empiri.
DTU samarbejder med erhvervsliv og myndigheder om innovative løsninger, der opstår i krydsfeltet mellem teknisk videnskab og kreativitet, teori og praksis, universitet og samfund.
DTU udvikler campus til glæde for studerende og forskningen.
Læs om byggeprojekterne
Startdato
Slutdato
Fire yngre DTU-forskere modtager hver 10 millioner kroner til deres forskning. Det sker ved den årlige udnævnelse af Villum Young Investigators, hvor Villum...
DTU og Arla indgår samarbejdsaftale om forskning, uddannelse og innovation.
DTU's High Tech Summit 2018 bliver mødt med stor interesse fra erhvervslivet som allerede har købt eller reserveret 60 ud af 70 stande.
20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I å...
Et nyt data management og software center i tilknytning til European Spallation Source (ESS) er åbnet i København, og vil være med til at fastholde Danmark...
Forskere på DTU Fødevareinstituttet arbejder på at udvikle computermodeller til at forudsige hvilke af de mange kemikalier i vores kost, miljø...
Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU F...
Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina. Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark...
Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de...
Der ligger et hidtil uudnyttet potentiale i fødevaresektoren ved at kombinere data i hele værdikæden fra jord til bord. Det viser en ny rapport, som...
Computermodeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter på menneskers...
En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet...
Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers...
Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fø...
I flere årtier har DTU Fødevareinstituttet undersøgt, hvad danskerne spiser, og hvor meget vi bevæger os. Det har skabt et unikt datagrundlag...
Den nyoprettede fond - InnovationsFonden - investerer nu for første gang i ny forskning og innovation på landets universiteter og i danske virksomheder. Fonden...
Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske...
En ny teknik kan på et døgn afkode en bakteries dna. Teknologien kan bruges til overvågning af infektiøse sygdomme og kan dermed revolutionere...
Højteknologifonden har sammen med virksomheder og universiteter valgt at støtte 10 forskertalenter med i alt 26 mio. kr., så de i samarbejde med industrien kan udvikle...
Presseservice
Pressefoto