Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Man enjoying burger
08 JUN

Bioteknologi skal skabe fremtidens bæredygtige fødevarer

To nye projekter med deltagelse fra DTU skal udvikle en ny fødevarekategori af velsmagende plantebaserede proteiner.

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
22 APR

Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Oprørt hav. Foto: Colourbox
21 APR

4000 kubikmeter granitsten skal beskytte dyr og kyster

Hvordan kombinerer man kystbeskyttelse med øget biodiversitet? Det vil nyt DTU-projekt undersøge.

Kyster og havne Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
The UN World Food Programme (WFP) Innovation Hub for Eastern Africa has partnered with DTU among others to launch the Next Generation East African Innovators Program
19 APR

Spirende samarbejde med World Food Programme

DTU samarbejder med FN’s World Food Programme om at udvikle bæredygtige fødevaresystemer.

Fødevarer, fisk og landbrug
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Sædcelle trænger ind i æg. Foto: Colourbox.dk
14 JAN

På vej mod at erstatte dyreforsøg med nye testmetoder

En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
2020
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
DTU Campus Lyngby. Foto: Bax Lindhardt.
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.