VÆLG INTERVAL
DTU Compute
27 APR

Forskning sætter spørgsmålstegn ved værdien af big data

Elektroniske overvågning breder sig verden over, hvor universiteter bruger adfærdsdata til at forudsige, hvordan de unge vil klare sig. Ny forskning fra KU...

Dataanalyse Computerberegning It-systemer Software og programmering System- og datasikkerhed Matematisk modellering Statistik
En åbnet IoT-enhed fra Toitware. Foto: Jesper Scheel
25 FEB

DTU-studerende hacker for at forbedre IoT-sikkerhed

Studerende fra DTU bliver undervist i, hvordan man hacker Internet of Things-enheder fra erhvervslivet. Formålet er at skabe en sikrere verden af IoT-enheder.

System- og datasikkerhed Telekommunikation Software og programmering It-systemer Hardware og komponenter
24 FEB

Mindre virksomheder får hjælp til at øge cybersikkerheden

DTU Compute skal sammen med seks partnere hjælpe danske softwarevirksomheder til at tænke it-sikkerhed ind i produktudviklingen helt fra begyndelsen.

It-systemer Software og programmering System- og datasikkerhed
Foto Bax Lindhardt
14 JAN

Maskinlæring skal forhindre cyberangreb

Universiteter arbejder sammen med it-sikkerhedsfirma for at blokere hjemmesider med virus, inden man klikker på dem.

System- og datasikkerhed Informationsteknologi
Defudger is DTU startup of the year 2020
15 DEC

Årets studenter-startup kan afsløre billedmanipulation

DTU´s pris til årets studenter-startup går til Defudger for deres brug af kunstig intelligens til at afsløre falske fotos og videoer.

Entreprenørskab Innovation og produktudvikling Billedanalyse System- og datasikkerhed
Foto Bax Lindhardt
20 NOV

37 mio. til seks nye Sapere Aude-forskningsledere

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 214 mio. kr. til 36 yngre forskere med originale idéer og høje ambitioner. Seks er fra DTU.

Telekommunikation System- og datasikkerhed Kvanteteori og atomfysik Lyskilder Organisk kemi Materialer Medicin og medicoteknik Kemi Fysik Innovation og produktudvikling
Sune Lehmann. Foto: Thorkild Amdi Christensen
02 APR

Ny app skal afdække smittekæder

Professor Sune Lehmann fra DTU Compute er den danske bidragyder til en pan-europæisk app, som kan afhjælpe spredning af smitte med coronavirus.

Software og programmering System- og datasikkerhed Telekommunikation
Fire universiteter går sammen om en ny digital hub, Fra venstre: Helle Zinner Henriksen, CBS, DIGI; Mads Nielsen, DIKU; Philippe Bonnet, ITU; og Jan Madsen, DTU Compute. Foto Kaare Smith.
30 JAN

Universiteter går sammen om en ny digital hub

DTU Skylab Digital bliver et nyt mødested og smeltedigel for digital innovation og startups i hovedstadsregionen.

Innovation og produktudvikling Entreprenørskab Software og programmering It-systemer System- og datasikkerhed Computerberegning Informationsteknologi
15 NOV

DTU kåret til årets it-arbejdsplads

Det danske nyhedsmedie Version2 kårer i deres årlige image-undersøgelse, IT Company Rank, DTU som årets it-arbejdsplads.

Informationsteknologi It-systemer System- og datasikkerhed Software og programmering
Som en del af OPENQKD projektet får forskere på DTU Fysik og Fotonik mulighed for at teste deres første prototype på et kvante-nøglefordelingssystem
04 SEP

Dansk Kvante-nøglefordelingsteknologi skal skabe sikre kommunikationskanaler

DTU forskere har udviklet en prototype på et kvante-nøglefordelingssystem, der nu skal testes i et realistisk fibernetværk.

Fysik Kvanteteori og atomfysik Informationsteknologi System- og datasikkerhed
DTU Campus Lyngby. Foto: Bax Lindhardt.
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.