Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
Photo: Mikkel Adsbøl
16 JUN

Undervisning om antibiotikaresistens i globalt klasseværelse

Studerende fra hele verden kan nu på et gratis online kursus lære, hvordan bakterier udvikler resistens overfor antibiotika, og hvordan de mest gængse...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
07 JUN

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.dk
18 MAJ

Fransk krølsalat smittede 400 danskere med roskildesyge

Det var fransk krølsalat, som i starten af april gav mere end 400 danskere roskildesyge. Efterforskningen af sygdomsudbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
Photo: Colourbox.com
03 DEC

Ny teknologi sporer hurtigt nyt resistensgen

Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina.  Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Dataanalyse Bakterier og mikroorganismer
Photo: DTU Fødevareinstituttet
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
20 OKT

Betydeligt færre ESBL-bakterier i kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk og importeret kyllingekød i 2014 sammenlignet med året før. Det er andet år...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
08 OKT

Fald i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr er faldet i 2014 især på grund af et mindre forbrug til svin. Kritisk vigtige antibiotika, der bliver brugt til at behandle mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
25 AUG

Flest salmonellainfektioner kommer fortsat fra udlandsrejser

Næsten hver anden registrerede salmonellainfektion har danskerne taget med hjem fra udlandet i 2014. Rejser er dermed fortsat den største kilde til sygdom...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 JUL

Fire personer syge af listeria fra fiskeproducent

Fire personer er konstateret syge med en type listeria, som er fundet på fiskevirksomheden Hjerting Laks. Koordineringen af udbruddet er sket i regi af Den Centrale...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Image: Kristine Grønning Kongsbak
29 JUN

Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed

Computermodeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter på menneskers...

Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
13 MAJ

Dansk inspiration til global kamp mod antibiotikaresistens

Det er muligt at nedbringe antibiotikaforbruget betydeligt i fødevareproduktion uden at gå på kompromis med hverken dyrevelfærd eller produktionen...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
10 MAR

Lav antibiotikaresistens i Danmark

Danmark klarer sig generelt godt i EU, hvad angår forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i mennesker, kød og dyr. Danmark har et relativt lavt niveau...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
19 FEB

Flere syge af listeriabakterier i Europa

Antallet af mennesker, der bliver syge af listeriabakterier i Europa, er steget for femte år i træk, mens sygdomstilfælde forårsaget af campylobacterbakterier...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
03 FEB

Rangordning af sygdomsrisiko fra mikroorganismer i frugt og grønt

Risikoen for at få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
COMPARE logo
20 JAN

Danmark i spidsen for global bekæmpelse af infektionssygdomme

Et stort EU-projekt med 28 europæiske partnere skal gøre det hurtigere på globalt plan at opdage og reagere på sygdomsudbrud blandt mennesker og...

Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
14 JAN

Den bedste måde at bestemme salmonellatype med helgenomsekventering

Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers...

Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Computerberegning
2014
18 NOV

DTU Veterinærinstituttet leder indsats mod MRSA

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bevilliget 35 mio. kr. til et projekt, der skal øge vores viden om smittespredning af resistente bakterier...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Photo: Mikkel Adsbøl
13 NOV

Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner

Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Matematisk modellering
30 OKT

Mund- og klovesyge vil koste Danmark 7,2 milliarder kroner

Hvis der kommer et udbrud af mund- og klovesyge i Danmark, vil de økonomiske konsekvenser være endnu større end tidligere forudsagt. Det viser nye beregninger...

Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev