Bygning 310

Den nye forskning- og laboratoriebygning bliver nyt hjem for DTU Energi, der ved udgangen af 2019 samler deres aktiviteter i 3. kvadrant på Lyngby Campus. Derud over vil bygningen indeholde et nyt 3D Imaging Center til DTU Fysik, DTU Energi og DTU Compute.


Med den nye 9.280 m² bygning i 3. kvadrant får DTU tilføjet endnu en høj bygning til Lyngby Campus, der bryder med den klassiske lave bebyggelse. Bygningen placeres mellem bygning 307, bygning 309 og bygning 306.

Bygning 310 har seks etager + kælder og rejser sig på en stueetage af store glaspartier, der trækker lyset ind og skaber en åbent og imødekommende ankomst. Bygningen designes med en stor grad af tilpasningsmuligheder med en laboratorieindretningen, der er fleksibel og kan tilpasses fremtidens ændrede behov.

Bygningen får to indgange, hvor indgangen i den nordlige ende mellem bygning 309 og 310 kommer til at skabe sammenhæng og flow mellem bygning 310 og bygning 301 og 309, hvor en del af DTU Energis medarbejdere har deres dagligdag. Den anden indgang ligger i den sydlige ende af østfacaden mod Matematiktorvet og ved passagen mod bygning 306.
3D Imaging Centeret er placeret i basens sydvestlige ende med centrum omkring et dobbelthøjt rum mod gårdhaven. 

Ud over at have arealer i kælder og stueetagen, råder DTU Energi over alle arealer fra 1.-4. etage, hvor et stort mødelokale mod syd har udsigt over Lyngby Campus.

Når man kommer fra den sydlige indgang til bygningen mødes man af et samlende rum, der spænder på tværs af alle etager og giver mulighed for kig mellem de enkelte etager og til de forskellige forskningsgrupper. Grønne planter vil vokse op og ned af særlige udsparinger i dækkene og skabe en visuel identitet ned gennem etagerne og bringe naturen ind i bygningen.
De større events kommer til at foregå i udstillings- og flyverpladsarealet i stueetagen og på 4. sal i det store mødelokale med udsigt over campus.

Bygningen forventes af stå færdig til indflytning ultimo 2019

Fakta

Bygherre: DTU
Areal: 9.280 m²
Budget: 362 mio.
Arkitekt: Christensen & CO Arkitekter
Ingeniør: MOE
Entreprenør: MH Højgaard
Byggeperiode: 2017-2019


Kontakt

Nicolai Brogaard Bredal-Jørgensen
Projektleder
CAS
93 51 89 77