>

Rikke Andersen

Seniorforsker

Rikke Andersen

DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Helhedsvurderinger

Kemitorvet

Bygning 201 Rum 106

2800 Kgs. Lyngby

Danmark

rian@food.dtu.dk

Rikke Andersen

0000-0002-5091-6995

D-vitamin (status, indtag, effekt af) Indvandrere (kost og D-vitamin) Biomarkører Andre mikronæringsstoffer Berigelse

Min seneste forskning omhandler D-vitamin intervention og tværsnitsstudier blandt forskellige populationsgrupper i Danmark og Europa. Titel på Ph.d. afhandling: Vitamin D status in adolescent girls, elderly women and immigrants. Jeg var faglig sekretær og med-coordinator på EU-projektet OPTIFORD (Towards a strategy for optimal vitamin D fortification). Jeg er medlem af en EFSA arbejdsgruppe ang. videnskabelig vurdering af sundhedsanprisninger relateret til knogler, tænder og led. Jeg er rådgiver for danske myndigheder ang. bla. D-vitamin D, inkl. videnskabelig vurdering af sundhedsanprisninger for Fødevarestyrelsen. Jeg deltager i ILSI arbejde vedr. mikronæringsstoffer, og jeg deltager i Nordisk Ministerråds projekt: Markedsundersøkelse og forbruker-undersøkelse om kosttilskudd og berikning. Jeg har arbejdet på EU-projektet: Biomarkers of exposure and effect in relation to quality of life and human risk assessment. Jeg har en videnskabelig baggrund i kemi og biologi, arbejdsområder var: tilsætningsstoffer, kulhydrater, novel foods, biomarkører, aromastoffer. Referee: The British Journal of Nutrition.