Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Målet for ESA BIC Denmark er at etablere otte iværksætter–firmaer om året i Danmark baseret på rumteknologi over fem år. (Illustration: DTU Space/ESA BIC Denmark)
26 NOV

Dansk iværksætter-program for rumteknologi vækker opsigt

Nye startup-firmaer baseret på rumteknologi pibler frem i Danmark. Det sker med hjælp fra udviklingscentret ESA BIC Denmark, der er placeret på DTU og...

Satelitter Informationsteknologi Entreprenørskab
Foto: Bax Lindhardt
25 NOV

Forskning med fokus på videnskabsformidling og verdensmål

Ph.d.-studerende på DTU bliver ikke kun uddannet til at forske, men også til at fortælle om deres forskning, og hvordan den bidrager til FN’s Verdensm...

Medicin og medicoteknik
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Tre store gletsjere i det østlige og vestlige Grønland er smeltet hurtigere end hidtil antaget, viser ny international forskning anført af DTU Space. (Foto: DTU Space)
24 NOV

Grønlands gletsjere kan smelte langt hurtigere end forudset

Afsmeltningen af isen på Grønland kan bidrage med havstigninger, der overgår det mest ekstreme scenarie fra FN’s klimapanel IPCC. De nuvæ...

Jordobservation Klimaændringer Polarforskning
Foto Bax Lindhardt
20 NOV

37 mio. til seks nye Sapere Aude-forskningsledere

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 214 mio. kr. til 36 yngre forskere med originale idéer og høje ambitioner. Seks er fra DTU.

Telekommunikation System- og datasikkerhed Kvanteteori og atomfysik Lyskilder Organisk kemi Materialer Medicin og medicoteknik Kemi Fysik Innovation og produktudvikling
Fermentation at DTU Bioengineering
12 NOV

Studerende udvikler effektiv skimmelsvamp til produktion

DTU studerende stiller op i international konkurrence for syntetisk biologi med nye værktøjer til at kontrollere skimmelsvampe i bioteknologiske processer...

Bioteknologi og biokemi Fermentering Innovation og produktudvikling
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Foto Colourbox
09 NOV

Bakterier sikrer bedre udnyttelse af biomasse

En speciel blanding af hårdføre bakterier indgår i en ny proces, der åbner for at omdanne selv de mest genstridige former for biomasse til metan...

Bioteknologi og biokemi Energi
Foto: Benny Box
08 NOV

Nyopdaget enzym giver biomasse mere værdi

Med opdagelsen af et nyt enzym kan det en dag blive muligt at udnytte planternes limstof lignin. Stoffet kan anvendes til bl.a. elektronik, forskellige typer bionedbrydelige...

Bioteknologi og biokemi Bioenergi Energiproduktion
Photo: Benny Box
08 NOV

Newly discovered enzyme increases biomass value

With the discovery of a new enzyme, it may one day become possible to use the plants’ glue nutrient—lignin. The substance has applications in electronics, various...

Bioteknologi og biokemi Bioenergi Energiproduktion
Danstar launching Dragonfly
04 NOV

DTU-studerendes raket når europæisk stjernehimmel

Studenterprojektet Danstar gennemførte en succesfuld affyring af den første studenterbyggede dobbelt-brændstof-raket på det europæiske kontinent...

Rumteknologi og instrumenter Innovation og produktudvikling Entreprenørskab
Foto: iStock
04 NOV

Ny podcastserie fra DTU åbner døren til forskernes verden

Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første...

Søren Stobbe, lektor ved DTU Fotonik. Foto: Jesper Scheel
29 OKT

42 mio. til bæredygtige chipbaserede spektrometre

I samarbejde med erhvervslivet vil DTU de kommende fire år udvikle næste generation af bæredygtige og ultra-kompakte spektrometre baseret på chip...

Mikro- og nanoteknologi Optik
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de fors...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto: Bax Lindhardt
16 OKT

Tre dage med fokus på bæredygtige teknologier og it for piger

De kom fra helt fra Aalborg, Ærø og Esbjerg og også fra Storkøbenhavn. I alt 82 gymnasiepiger valgte at bruge tre dage i efterårsferien...

Elektroteknologi Informationsteknologi Konstruktion og mekanik
Illustrationen viser, hvordan en stjerne 'spaghettificeres' ved at den splitts i strømme af materiale og suges ind i et supertungt sort hul i forbindelse med et såkaldt 'tidal disruption event’. (Illustration: ESO/M. Kornmesser)
12 OKT

Stjerne ædes af enormt sort hul og ‘spaghettificeres’ undervejs

Forskere fra DTU har bidraget til et nyt studie, der viser, hvordan et sjældent observeret lysglimt opstår langt ude i universet, når en stjerne flå...

Rumforskning Astrofysik
Foto: Bax Lindhardt
12 OKT

Startup bag ny teknologi til plastiksortering

Med deres unikke teknologi til at sortere forskellige typer plast vil to unge ingeniører gøre det nemmere for produktionsvirksomheder at genanvende plastik...

Affaldshåndtering Innovation og produktudvikling
06 OKT

Digitalisering i fjernvarmen bidrager til 2030-mål

Det sparer penge og CO2, når fjernvarmesektoren styrer temperaturen med data og lokale vejrudsigter i stedet for tegninger af ledningsnettet og mavefornemmelser...

Informationsteknologi Energi
Photo: Mikal Schlosser
30 SEP

Why are we so busy developing new batteries?

The EU wants to accelerate the development of new batteries—but why is this so urgent? Tejs Vegge, professor at DTU Energy, provides the answer.

Energi
Foto: Mikal Schlosser
29 SEP

Hvorfor har vi travlt med at udvikle nye batterier?

EU satser stort på at accelerere udviklingen af nye batterier, men hvorfor haster det sådan? Professor på DTU Energi, Tejs Vegge, svarer. 

Energi