Nyt om samarbejde

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
Antibiotikaresistens
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
2014
05 DEC

Udsigt til mere bæredygtig griseproduktion

Virksomheden Vitalys fremstiller stoffet lysin, som tilsættes grisefoder. Tilsætningen gavner miljøet, fordi lysin mindsker behovet for at give dyrene...

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Celler Syntetisk biologi Produktionsdyr Fødevareproduktion
18 NOV

DTU Veterinærinstituttet leder indsats mod MRSA

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bevilliget 35 mio. kr. til et projekt, der skal øge vores viden om smittespredning af resistente bakterier...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Tariq Halasa skal udvikle en computermodel, der kan bruges til at bekæmpe yverbetændelse. Foto: DTU Veterinærinstituttet
03 OKT

DTU Veterinærinstituttet skal udvikle computermodel til bekæmpelse af yverbetændelse

Mælkeafgiftsfonden har bevilliget 12,7 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal sikre en mere effektiv kontrol af smitsom yverbetændelse og dermed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Foto: DTU Veterinærinstituttet
01 OKT

Sommerskole om One Health gentages næste år

DTU og Københavns Universitet har afholdt en sommerskole om One Health, hvor DTU Veterinærinstituttets eksperter underviste i vektor- og luftbårne zoonoser...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme Produktionsdyr
Epizone
30 SEP

200 deltog i vellykket EPIZONE-årsmøde i København

I sidste uge delte 200 internationale fagfolk den sidste nye viden om epizootiske husdyrsygdomme ved EPIZONE’s 8. årsmøde, der blev afholdt i Kø...

Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Samarbejde om forskning i MRSA
26 SEP

Samarbejde om forskning i MRSA

DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: Colourbox.com
09 SEP

Salmonella i æg har resulteret i sygdom hos mennesker

Det nylige fund af salmonella hos en producent, som leverer æg til Hedegaard Foods A/S, har formodentlig resulteret i sygdom hos mennesker. Syv salmonellatilfæ...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Photo: Mette Theilgaard, National Food Institute, Technical University of Denmark
05 AUG

Nye metoder til at identificere MRSA-bakterier i grise

Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
Husdyr som kilde til salmonella hos mennesker i EU
10 JUL

Husdyr som kilde til salmonella hos mennesker i EU

En del af forekomsten af salmonella hos mennesker stammer fra husdyr. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet anslår, hvor stor en del af infektionerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer
Misdannet kalv med tumorlidelse. Foto: DTU Veterinærinstituttet
04 JUL

Halvvejsstatus på undersøgelser af kvægaborter

DTU Veterinærinstituttet har modtaget 81 indsendelser i første halvdel af Fødevarestyrelsen kampagneperiode, hvor kvægaborter gratis kan sendes...

Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Vira
Photo: Colourbox.com
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Kalve
26 MAR

Antistoffer fra valle kan beskytte kalve mod diarré

Et projekt ledet af DTU Veterinærinstituttet viser, at antistoffer udvundet fra valle kan være et billigt, bæredygtigt og effektivt våben i kampen...

Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
Foto: DTU Veterinærinstituttet
09 JAN

Kartoffelfibre og bakterier skal stoppe diarré hos smågrise

Et nyt forskningsprojekt vil udnytte et kartoffel-restprodukt og gavnlige bakterier til at forebygge diarré hos smågrise. Projektet, der ledes af DTU Veterin...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2013
Mink med hvalpesyge. Foto: DTU Veterinærinstituttet
23 OKT

Seminar for dyrlæger om pelsdyrsygdomme

Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 7. marts 2014 kl. 10-16, hvor DTU Veterinærinstituttet inviterer til seminar for praktiserende dyrlæger og andre...

Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Produktionsdyr
Betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhed
23 JUL

Betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhed

DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har vurderet betydningen af salmonella i dyrefoder for menneskers sundhed ved en systematisk gennemgang af den...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr