Peter Ruhdal Jensen

Peter Ruhdal Jensen

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Mikrobiel Bioteknologi og Bioraffinering

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 213

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

Profil

Nøgleord

Peter Ruhdal Jensen er ekspert i kvantitativ syntetisk biologi, systembiologi, molekylærbiologi/genetik og mikrobiel fysiologi. I forskningsgruppen anvendes system orienterede tilgange som genomics, transkriptomics og proteomics kombineret med bio-matematiske metoder som kontrolanalyse og modellering til beskrivelse af de komplekse egenskaber der opstår ud af samspillet mellem de mange komponenter i komplexe biologiske systemer. Som modelsystemer anvendes især bakterier, både industrielt relevante og fødevarebårne patogener.

Peter Ruhdal Jensen er leder af Systembioteknologi og Bioraffinerings gruppen ved Fødevareinstituttet (DTU-FOOD). Uddannet civilingeniør i 1988 på DTU og PhD i 1991 på DTU. Postdoc på the Netherlands Cancer Institute, Holland 1992-1994. Lektor på DTU i 1995 og professor på DTU i 2006.

Peter Ruhdal Jensen underviser i Molekylær Bioteknologi og Industrielle bakteriers Molekylære genetik. Derudover fungerer han som vejleder for en række eksamensprojektstuderende og Ph.D. studerende. Han er forfatter og medforfatter til mere end 100 videnskabelige artikler og har samarbejde med en lang række forskningsgrupper og virksomheder i ind- og udland.

Se profil og cv i DTU Orbit...