Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2016
Photo: Colourbox.com
26 JAN

DTU er med til at sætte fokus på fødevarekontaktmaterialer i EU

En workshop i Europa Parlamentet sætter den 26. januar 2016 fokus på udviklingen af sikre og innovative fødevarekontaktmaterialer i fremtiden. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af workshoppen.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
Photo: Colourbox.com
28 AUG

Grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage

Fødevaremyndighederne har indført en vejledende grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage for at reducere brugen af stofferne, som kan være skadelige for både mennesker og miljø. Grænseværdien er udarbejdet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet i tæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
22 SEP

Fakta om fluorerede stoffer

Fluorerede stoffer er kunstigt fremstillede kemiske forbindelser, der skyer vand, fedt og smuds. De bliver brugt i et utal af produkter fx til fødevareemballage af pap og papir, for at gøre dem vand- og fedtafvisende. Fluorerede stoffer er problematiske, fordi de er svært nedbrydelige og ophober sig i både mennesker...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil der findes bedre metoder til at spore stofferne og mere viden om deres potentielle sundhedsskadelige effekter. Opfordringen kommer i udtalelsen...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2013
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 OKT

Omfattende brug af potentielt sundhedsskadelige fluorerede stoffer

Flere og flere videnskabelige studier peger på, at perfluorerede stoffer er kræftfremkaldende eller på anden vis sundhedsskadelige. I de nordiske lande bruges nye per- og polyfluorerede stoffer til erstatning for stoffer med kendte sundhedsskadelige effekter, men der mangler metoder til at påvise stofferne og viden...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
16 JUL

Invitation til international workshop om fluorerede stoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer som medarrangør til international workshop om fluorholdige forbindelser i materialer, mennesker og miljø: PFAS/Nordfluor Workshoppen, som foregår den 27.-29. oktober 2013 i Helsingør. Deadline for at indsende mundtlige præsentationer er den 31. juli 2013.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2011
Polyfluorerede stoffer i emballage kan smitte af på fødevarer
18 NOV

Polyfluorerede stoffer i emballage kan smitte af på fødevarer

Polyfluorerede stoffer bruges i fødevareemballage og kan med stor sandsynlighed smitte af på de indpakkede fødevarer, viser et ph.d.-studie fra KU-Life og DTU Fødevareinstituttet. De polyfluorerede stoffer kan omdannes til stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende og have andre sundhedsskadelige effekter.

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed