LoadingText
Profil
Nøgleord
Fødevareallergi, Molekylær allergi
Fødevareallergi er en utilsigtet reaktion fra
immunsystemet over for et eller flere proteiner i vores kost.
Fødevareallergi er et voksende problem i de vestlige lande
hvor 3-8% af befolkningen er ramt.
Vi ved kun meget lidt om, hvorfor nogle fødevareproteiner
giver allergi og andre ikke gør. Min forskning fokuserer
på at undersøge hvilke egenskaber ved
fødevareproteiner og nedbrydningsprodukter heraf der
bidrager til udvikling af allergi og hvilke der bidrager til
udvikling af tolerance. Dette gør jeg f.eks. ved at
undersøge sammenhængen mellem forskellige
proteinkemiske karaktertræk såsom proteinstruktur og
fordøjelighed og proteinets allergiinducerende evne.
Derudover beskæftiger jeg mig med at mappe bindingen mellem
fødevareproteiner og de antistoffer der bliver udviklet i
det allergiske respons.
Mit primære fokus har været på
jordnødde- og mælkeproteiner, herunder
mælkebaserede modermælkserstatninger.
Se profil og cv i DTU Orbit...