Forelæsning

Studerende for en dag

Hvis du er elev på en gymnasial uddannelse eller på adgangskursus, eller hvis du har en adgangsgivende eksamen, kan du blive studerende for en dag og prøve, hvordan det er at læse til ingeniør på DTU og være en del af studiemiljøet.

Som studerende for en dag, kan du få indblik i hverdagen som ingeniørstuderende, og hvad det vil sige at være studerende på DTU. Besøgene foregår for både Lyngby og Ballerup campus på nuværende tidspunkt virtuelt grundet corona. Fælles for dem er, at du kommer helt tæt på både undervisningen og studiemiljøet, så vidt det er muligt. Du vil følge en ingeniørstuderende, som vil tage dig gennem en almindelig dag på DTU, og du vil få mulighed for at spørge om alt mellem himmel og jord.

Vælg selv uddannelse

Du kan blive studerende for en dag som både civilingeniør og diplomingeniør på de fleste af vores uddannelsesretninger. Når du tilmelder dig, vælger du, hvilken uddannelse du ønsker at besøge, og herefter bliver du tilknyttet en dagguide fra den pågældende uddannelse. Vedkommende vil give dig en virtuel rundvisning på campus, se en online forelæsning med dig og give dig en introduktion til studiemiljøet på DTU. 

 

COVID-19

COVID-19 har medført restriktioner. Vi kan p.t. ikke tilbyde, at du som studerende for en dag kan komme med til forelæsninger og grupperegninger, da vi er underlagt restriktioner på antallet af personer i lokalerne. Du vil i stedet få mulighed for at se en streamet forelæsning sammen med din dagguide, dette vil foregå online.

I den kommende periode vil vi også kunne tilbyde et virtuelt besøg. Her mødes du med din dagguide på Zoom, Skype eller et lignende forum. Du vil stadig få mulighed for at høre en masse om studiet og studielivet samt stille alle de spørgsmål du vil. Du vil derfor få mulighed for at deltage i en streamet forelæsning hjemmefra og undervejs stille spørgsmål til din dagguide.

 

Hvis du gerne vil besøge campus, kan dette som udgangspunkt kun foregå udenfor. Vær opmærksom på krav om negativ test / coronapas, for at opholde dig på campus.

 

Har du spørgsmål?

Kontakt Studievejledningen i Lyngby eller Ballerup for mere information.

Sådan tilmelder du dig

Gå til tilmeldingssiden, og udfyld tilmeldingsformularen. 

Vær opmærksom på, at i tilmeldingssystemet er alle uddannelsesretninger synlige - det er dog kun muligt at vælge blandt de retninger, der er skrevet med sort.

Når vi har modtaget din tilmelding, finder vi en studerende, der kan være dagguide for dig ved dit besøg. Du vil så blive kontaktet af ham/hende, og I aftaler et tidspunkt, hvor I begge kan.  

Tilmelding

OBS: På grund af eksaminer kan besøg kun gennemføres i perioder med undervisning, og det er derfor som udgangspunkt ikke muligt at komme på besøg i januar, maj, juni, juli, august og december. Tilmeldingen er således lukket i perioderne op til.

Har du spørgsmål?

Kontakt Studievejledningen i Lyngby eller Ballerup for mere information.

Studievejledningen

Tlf. 45 25 11 99
Mail: studvejl@adm.dtu.dk

Lyngby Campus
Bygning 101A
Anker Engelunds Vej 1
2800 Kgs. Lyngby

Ballerup Campus
Lokale D 1.01
Lautrupvang 15
2750 Ballerup