SRP-øvelser

3.g elever kan gennemføre eksperimenter til brug i SRP'en i DTU's laboratorier og værksteder.

Går du i 3.g og skal du skrive SRP?

DTU tilbyder en række øvelser, som du kan bruge i din SRP - primært i matematik og de naturvidenskabelige fag. Øvelserne varer typisk 1-2 dage, og du gennemfører dem i laboratorier eller værksteder på DTU sammen med andre 3.g elever. En del af øvelserne indeholder et online intromøde og/eller et online opsamlingsmøde.

Hvad går øvelserne ud på?

DTU's SRP-øvelser er forskellige, men typisk udfører du et forsøg, og du får data med hjem, som du kan regne videre på. Det er forskere eller studerende fra DTU, der guider dig gennem øvelsen og den faglighed, som den repræsenterer. En SRP-øvelse på DTU giver dig dermed dels en unik mulighed for at gennemføre øvelser, som du ikke kan udføre på gymnasiet eller derhjemme, dels adgang til mennesker, der er eksperter inden for området. 

Hvilke øvelser kan jeg tilmelde mig?

Det skifter fra år til år, hvilke SRP-øvelser, du kan tilmelde dig. I løbet af november måned kan du finde øvelserne her på siden.

Tilmelding 

Online tilmelding til DTU's SRP-øvelser åbner den 3. januar 2022 kl. 7.00. Det er muligt at tilmelde sig øvelserne frem til den 30. januar.

 

 

Andre tilbud på DTU

Har du valgt et fag eller et emne, som ikke kan matches med SRP-øvelser på listen, eller passer tidspunkterne dig ikke, er der også andre muligheder for, at du kan komme i laboratoriet på DTU og lave en SRP-øvelse.

Det kræver dog, at du selv finder frem til og tager kontakt til det faglige miljø, der beskæftiger sig med det, du er interesseret i. Du kan starte med at lave en søgning på DTU´s hjemmeside - se søgefeltet i øverste højre. I vejledningen her, kan du få gode råd til hvad du skal gøre når du tager kontakt til en af DTU's forskere.