SRP-øvelser

3.g elever kan gennemføre eksperimenter til brug i SRP'en i DTU's laboratorier og værksteder.

Går du i 3.g og skal du skrive SRP?

DTU tilbyder en række øvelser, som du kan bruge i din SRP - primært i matematik og de naturvidenskabelige fag. Øvelserne varer typisk 1-2 dage, og du gennemfører dem i laboratorier eller værksteder på DTU sammen med andre 3.g elever. Det er forskere eller studerende fra DTU, der guider jer gennem øvelsen og den faglighed, som den repræsenterer. En SRP-øvelse på DTU giver dig dermed dels en unik mulighed for at gennemføre øvelser, som du ikke kan udføre på gymnasiet eller derhjemme, dels adgang til mennesker, der er eksperter inden for området. 

Hvilke øvelser kan jeg tilmelde mig?

Du kan se oversigten over SRP-øvelser i venstremenuen. Hver øvelse er beskrevet, så du dels får praktisk info (fx tid & sted), dels en beskrivelse af det faglige og det udbytte, du får af at deltage i øvelsen. DTU's SRP-øvelser er forskellige, men typisk udfører du et forsøg, og du får data med hjem, som du kan regne videre på. Inden øvelsen er det vigtigt, at du forbereder dig; læsematerialet får du adgang til, lige så snart du er tilmeldt øvelsen. De praktiske detaljer vedr. øvelsen kommer til dig i en mail ca. 14 dage inden øvelsen.

Tilmelding 

Online tilmelding til DTU's SRP-øvelser åbner den 4. januar kl. 7. Du finder tilmeldingslinket øverst til højre på den side, der hører til øvelsen. Tjek vores FAQ, hvis du har spørgsmål.

Opdatering vedr. coronarestriktioner (1. februar)

Undervisning på DTU foregår online frem til udgangen af marts pga coronarestriktioner. Det er derfor ikke muligt at afholde årets srp-øvelser fysisk på DTU. Hvis du er tilmeldt en srp-øvelse, vil du snarest blive kontaktet med oplysninger om, hvilket online tilbud, DTU har til dig.

 

Andre tilbud på DTU

Har du valgt et fag eller et emne, som ikke kan matches med SRP-øvelser på listen, eller passer tidspunkterne dig ikke, er der også andre muligheder for, at du kan komme i laboratoriet på DTU og lave en SRP-øvelse.

Det kræver dog, at du selv finder frem til og tager kontakt til det faglige miljø, der beskæftiger sig med det, du er interesseret i. Du kan starte med at lave en søgning på DTU´s hjemmeside - se søgefeltet i øverste højre. I vejledningen her, kan du få gode råd til hvad du skal gøre når du tager kontakt til en af DTU's forskere.