DTU Ballerup Campus

 

Undervisningsfaciliteter

Undervisningslokaler og auditorier på DTU Ballerup Campus lever op til de højeste standarder, og i de moderne laboratorier og forsøgshaller på campus får du som studerende selv lov til at arbejde med maskiner, forsøgsopstillinger og apparatur.

På campusområdet findes blandt andet et robotlaboratorium, et højspændingslaboratorium og en værkstedshal, og i Prototypeværkstedet arbejder studerende døgnet rundt med bl.a. 3D-printere og laserskærer.

Bibliotek

DTU Biblioteks afdeling på Ballerup Campus ligger centralt placeret i et rundt tårn i tre etager. Ud over adgang til bibliotekets litteratur - trykt og elektronisk - tilbyder biblioteket en række faciliteter, fx studiepladser, udlån af studierum, bærbare computere og e-bogslæsere. På biblioteket har du også mulighed for at printe, kopiere og scanne.

Kantine

Ballerup Campus har en kantine, en kiosk og et salgssted, hvor du kan købe mad, snacks og drikke til studentervenlige priser.

Boghandel

I Polyteknisk Boghandel på DTU Ballerup Campus kan du købe lærebøger, faglitteratur og studiebøger.

Som studerende får du 10 % rabat på dine køb i Polyteknisk Boghandel. 

Polyteknisk Boghandels hjemmeside

Handicapvenlig bygning

DTU Ballerup campus er indrettet, så det er muligt at komme rundt over alt, også hvis du sidder i kørestol. 

Socialt og fritid

DTU Ballerup Campus har et godt studiemiljø med gode muligheder for at deltage i fritidsaktiviteter og sociale arrangementer. På campus finder du blandt andet:

  • Elektronik Klubben Ballerup
  • Fitnessrum
  • Løbe- og cykelstier i Sømosen lige uden for campus
  • Musikøvelokale med sanganlæg, forstærkere, trommesæt etc.
  • S-Huset, Polyteknisk Forenings lokaler, et samlingssted for de studerende
  • Studentercaféen Verners Kælder med bl.a. bordfodbold og bløde sofaer
  • Ølbryggerforening med egne ølbryggerfaciliteter

DesignBuildLab - laboratorier og værksteder

Værksteds- og laboratoriefaciliteterne på DTU Ballerup Campus er – efter et kort sikkerhedskursus – åbne for alle studerende døgnet rundt, alle årets dage. Faciliteterne dækker alle områder fra beton til plast, robotteknologi, elektronik og sundhed og har et omfattende prototypeab på 600 m2 med bl.a. 3D-printere og laserskærere.

Læs mere om DesignBuildLab

Transport

DTU Ballerup Campus ligger 10 minutters gang fra Malmparken Station, og der går busser direkte til Campus. Mellem Ballerup Campus og Lyngby Campus kører linje 40E direkte på ca. 30 min.

Er du på cykel, er der mulighed for at parkere i cykelkælder, hvor der også er cykelpumpe og badefaciliteter.
Læs mere om transport til Ballerup Campus

Om DTU Ballerup Campus

DTU Ballerup Campus ligger ca. 10 km uden for Københavns centrum. Universitetet har til huse i en 600 meter lang og knap 48.000 kvadratmeter stor bygning tegnet af PLH Arkitekter A/S og opført i 1995.

Der er ca. 2500 studerende på DTU Ballerup Campus. Tallet dækker over diplomingeniørstuderende og kursister på DTU Adgangskursus. Hertil kommer knap 1.000 deltidsstuderende på DTU Engineering Technologys Center for Videreuddannelse.

Arkitektur og kunst

Arkitekturen på DTU Ballerup Campus bærer præg af smukke lysindfald og mange små torve, og der er lagt vægt på at integrere kunst som en naturlig del af bygningen og arkitekturen.

Det tre etager høje bibliotekstårn er inspireret af Gunnar Asplunds runde bibliotek i Stockholm. Fra loftet i biblioteket hænger en kæmpemæssig lysekrone, inspireret af Rutherford og Bohrs atommodel. Kronens tre ringe med 60 halogenlamper symboliserer elektronbanerne.