DTU Lyngby Campus

Undervisningsfaciliteter

På DTU er undervisnings- og forskningsfaciliteterne i verdensklasse. Undervisningslokalerne er indrettet med moderne undervisningsfaciliteter, og som studerende har du adgang til et utal af forskelligartede forskningsfaciliteter, blandt andet topmoderne laboratorier, supercomputere store forsøgshaller, testcentre for vindmøller, oceangående fartøjer og lyddøde rum.

DTU Bibliotek

DTU Lyngbys bibliotek er på én gang et traditionelt bibliotek, et digitalt bibliotek og Danmarks tekniske og naturvidenskabelige informationscenter.

I biblioteket har du adgang til videnskabelige artikler og e-bøger online og til en stor bogsamling, som du enten kan låne med hjem eller benytte i biblioteket. Biblioteket har også grupperum, stille-arbejdspladser, printer, skannere, kopimaskiner og indbindingsfaciliteter

Du kan få professionel hjælp af en bibliotekar hverdage kl.9.00-16.00. Uden for den normale åbningstid er der adgang til biblioteket med studiekort.
DTU Biblioteks hjemmeside

Media Lab

Media Lab er et fuldt udstyret videostudie og post-production-rum, hvor undervisere og studerende ved DTU kan optage og redigere videoer på egen hånd med professionelt udstyr.
Læs mere om Media Lab på DTU Biblioteks hjemmeside

DTU Skylab

DTU Skylab er et innovationsværksted til de studerende på DTU. Her er gratis værkstedsfaciliteter og kontorfaciliteter. Bl.a. har vi et prototypeværksted med laserskærer, 3D printer og 3D skanner. I Skylab kan du også få gratis råd og vejledning om start af egen virksomhed og om virksomhedsprojekter
DTU Skylabs hjemmeside

Kantinerne på DTU Lyngby Campus

På DTU Lyngby Campus er der flere kantiner og caféer, hvor du kan købe alt fra varm mad til en god kop kaffe. Hovedkantinen ligger i bygning 101. Derudover finder du kantiner, caféer og boder med street food flere andre steder rundt på campus.

Polyteknisk Boghandel

I Polyteknisk Boghandel i bygning 101 kan du købe lærebøger og faglitteratur. Som studerende får du 10 procent rabat på dine køb. Boghandlen har åbent mandag til fredag fra kl. 8.30 til 16.30.
Polyteknisk.dk

Kunst- og arkitekturrute på Lyngby Campus

Kunst og arkitektur spiller en central rolle for campusmiljøet på DTU i Lyngby. Derfor har DTU etableret en kunstrute og en arkitelturrute og udviklet en tilhørende app, DTU Plus, som præsenterer et udvalg af kunstværker og arkitektur på campus.
Læs mere om kunst- og arkitekturrruten

Børnehuset Drivhuset

På DTU Lyngby Campus ligger Børnehuset Drivhuset, som er en virksomhedsinstitution under DTU. Børnehuset Drivhuset er en integreret institution med vuggestue og børnehave. 50 procent af pladserne i institutionen er forbeholdt børn af studerende og ansatte på DTU.
Børnehuset Drivhuset

Om DTU Lyngby Campus


DTU Lyngby Campus dækker et område på 1 kvadratkilometer. Da DTU Lyngby Campus blev etableret i 1960, blev området inddelt som et koordinatsystem i fire kvadranter efter den tids fire ingeniørretninger:

  • Første kvadrant til bygningsingeniørerne
  • Anden kvadrant til kemiingeniørerne
  • Tredje til elektroingeniørerne
  • Fjerde kvadrant til maskiningeniørerne

De to akser dannes af Anker Engelunds Vej og en bred allé. Fordelt i de fire kvadranter ligger mere end 100 bygninger forbundet med over 40 små og store haveanlæg og grønne oaser.

Kort over Lyngby Campus
Download kort over DTU Lyngby Campus.

Find vej med MazeMap

Lyngby Campus, Glassalen, Studenterkantinen, Grønnegården

Søg på et bygnings- eller rumnummer og Mazemap vil hjælpe dig.

Åben MazeMap her.

Photo: Vibeke Hempler

DTU Lyngby Campus ligger små 3 km fra Lyngby Station, hvorfra der kører busser til campus. Læs mere om transport til Lyngby Campus.