Studierelevante projekter

Det er en god idé at deltage i et af de mange tværfaglige studenterprojekter, som DTU tilbyder. De følgende projekter er meritgivende og fungerer nærmest som værksteder, hvor du får lejlighed til at afprøve det teoretiske stof i praksis.

I bund og grund er de studierelevante projekter en slags legeplads, hvor du kan eksperimentere og udvikle innovative løsninger på et problem eller en udfordring.

Projekterne er ofte udformet, så der er mange fagområder involveret i løsningen. Det betyder, at du lærer at arbejde tværfagligt og involvere flere discipliner for at finde den optimale løsning.

Roskilde Festival – powered by DTU students

Omkring 100 DTU-studerende deltager hvert år i Roskilde Festival og bidrager med nye løsninger og forslag til nogle af festivalens store udfordringer, f.eks. akustik, vandforsyning, affaldssortering og trafikplanlægning.

GRØN DYST

Ingeniøren spiller en central rolle i en bæredygtig samfundsudvikling. Målet med GRØN DYST er at indlejre det grønne aspekt i de eksisterende kurser på DTU. Hvert år kulminerer arbejdet i GRØN DYST-studenterkonferencen, hvor alle DTU’s studerende kan dyste om at vinde præmier.

DTU Blue Dot Projects

En økobil, der har vundet flere verdensmesterskaber, en studenterbygget satellit, et bæredygtigt bryghus, DTU RoboCup, et hus der genererer mere energi, end det bruger. DTU Blue Dot projekterne er mange, og som ingeniør bruger du dine kompetencer, teorier og metoder baseret på den nyeste udvikling og forskning.