Kunstig intelligens

Kunstig intelligens (AI) kan bruges til at udvikle nye lægemidler, revolutionere transport og skabe nye former for undervisning, der giver alle mulighed for livslang læring.

Grundlæggende handler kunstig intelligens om at efterligne menneskets mest afgørende evner, fx opfattelse, ræsonnement, planlægning, kommunikation og læring.

Kurset adresserer både de positive og potentielt negative konsekvenser i forhold til kunstig intelligens. Halvdelen af kurset fokuserer på tekniske aspekter: Hvilke paradigmer, metoder og applikationsområder er dominerende for kunstig intelligens? Mens den anden halvdel diskuterer AI’s rolle i samfundet, industrien og fremtiden.

På dette kursus får du indsigt i:

  • AI’s applikationsområder nu og i fremtiden. 
  • De tekniske, juridiske, etiske og økonomiske perspektiver af AI’s udbredelse til flere og flere områder.
  • De mest udbredte metoder i nuværende AI og deres respektive anvendelsesområder, styrker og svagheder.
  • Vigtigste afvejninger i design af AI-systemer med hensyn til generelitet vs. skalerbarhed, fleksibilitet / lærbarhed vs forudsigelighed / forklarlighed mv.
  • Konsekvenserne af den voldsomme vækst i tilgængelig data og computerkraft i forhold til AI.
  • Karakteristiske forskelle mellem menneskets og maskinens intelligens og potentialet i samarbejdet mellem mennesker og maskiner.
Kurset er for dig som:

Er interesseret i kunstig intelligens og områdets potentiale. I en del af kurset vil der være diskussioner om kunstig intelligens i relation til lovgivning, samfund, økonomi, etik og filosofi.

Kursets underviser, Thomas Bolander, er en anerkendt ekspert, debattør og formidler både af de tekniske, samfundsmæssige og forretningsmæssige aspekter af AI.

Praktisk information

Dato: TBA
Varighed: 09:00 - 16:00
Sted: DTU, Anker Engelunds Vej 1, Building 101A, mødecenter lokale S16, Kgs. Lyngby
Sprog: Engelsk
Tilmeldingsfrist: TBA
Pris: 10.000 DKK excl. moms

TILMELD DIG HER - Ved tilmelding sendes faktura

Har du spørgsmål?

Signe Møller Jørgensen

Signe Møller Jørgensen Specialkonsulent