Forskningsfaciliteter

DTU råder over en række helt unikke forskningsfaciliteter og bidrager med instrumentering og databehandling til flere fælleseuropæiske faciliteter.

Her viser vi et lille udvalg - se mere på de enkelte institutters og centres hjemmesider.

Studerende med danchip

DTU Nanolab er nationalt center for nanofabrikation og -karakterisering. Tag en 3D rundtur i det 1350 kvadratmeter store renrum.

Elektronmikroskop i grønne nuancer
Den stærkeste gruppe af elektron mikroskoper i verden findes på DTU Nanolab.
3D Imaging Centre, DTU
3D Imaging Centret, 3DIM, at DTU er et kompetencecenter for X-ray og neutron imaging og huser den nye nationale facilitet, DANFIX.
Molekyler med grøn baggrund

Facilitet for tværfaglige studier af organiske molekyler – fra små syntetiske, kemiske forbindelser til store polysaccharider.

ESS i Lund

ESS - European Spallation Source er verdens kraftigste og mest avancerede neutronkilde og ligger i Lund, Sverige.

To kvinder snakker i et laboratorium

PowerLabDK understøtter teknologisk udvikling, test og træning, der medvirker til udviklingen af energisystemer baseret på vedvarende energikilder.

Forskere i laboratorium
I PILOT PLANT er vores hovedaktiviteter baseret på vejen fra laboratorie-skala til pilot-skala, der igennem forsøgsprocesser har
fokus på industriel praksis.
Varian TrueBeam electron accelerator
The Truebeam på DTU Nutech er en state-of-the-art medicinsk linear accelerator, som bruges til ikke-kliniske forsøg hovedsageligt til forskning inden for dosimetri.
Testcenter i Østerild

Østerild Nationalt Testcenter for Store Vindmøller er nationalt testcenter for op til 250 m høje vindmøller.

Computeranimeret billede
"Computerome" med 16.048 CPU kerner kan lagre 7.5 petabytes data. Supercomputeren bruges til industriel bio-teknologi og farmaceutisk forskning.
Vindtunnel med stillads
Vindtunnelen er blandt de største universitetsejede vindtunneler i verden og kan fx bruges til test af vindmøllevinger ved meget høj vindstyrke.
Det lyddøde rum på DTU
DTU råder over 2 "lyddøde" rum, som bruges til at simulere et refleksionsfrit akustisk miljø i forbindelse med forskning i lyd.
Dana på havet
Dana er Danmarks største havundersøgelsesskib og har udstyr til fx hydrografiske undersøgelser, indsamling af plankton og fiskeri.
Arbejde i Vingetesthallen
CASMaT samler DTU’s kompetencer inden for eksperimentel mekanik og rummer faciliteter til test af materialer og konstruktioner i alle størrelser.