Photo: Bjørn Cronquist

Tre studerende skal nytænke tv-antennen

onsdag 22 apr 15
|
af Bjørn Lymann Jespersen

Kontakt

Kaj Bjarne Jakobsen
Lektor
DTU Elektro
45 25 52 55
Tre ingeniørstuderende, en fra DTU og to fra Sverige, har indgået en aftale med tv-udbyderen Boxer TV om at udvikle den gammeldags tv-antenne.

I løbet af foråret 2015 skal DTU-studerende Zaland Bahramzy sammen med to civilingeniørstuderende fra Sveriges Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, arbejde sammen med Boxer TV og forsøge at nytænke den klassiske tv-antenne.

”Grunden til, at vi søgte efter studerende fra tekniske universiteter, var, at vi gerne ville have en mere teknisk vinkel på det hele og nogle friske øjne, der kunne give nye og anderledes idéer,” siger Bjørn Cronquist, salgsdirektør for Boxer TV.

Manglende innovation på tv-antenne-området 
"Grunden til, at vi søgte efter studerende fra tekniske universiteter, var, at vi gerne ville have en mere teknisk vinkel på det hele og nogle friske øjne, der kunne give nye og anderledes idéer."
Bjørn Cronquist, salgsdirektør, Boxer TV

Hele projektet startede for et års tid siden og udsprang af, at der ikke er særlig mange antenneproducenter og derfor ikke meget innovationskraft på antenneområdet.

”Med projektet vil vi gerne forsøge at stimulere innovationen omkring tv-antenner, og her tænker jeg både designmæssigt og teknologisk,” siger Bjørn Cronquist.

Lige nu skal de tre studerende dog først mødes og derefter begynde at udvikle idéer. Et par af idéerne fra Boxer er at forsøge at kombinere det digitale telesignal med et mobilsignal som 3G eller 4G og lave tv-antennen så lille, at den faktisk ikke kan ses. Det er dog langt fra lagt fast, hvad der skal ske:

”De studerende er mere end velkomne til at tænke ud af boksen, og der er ikke noget facit endnu. Vi er dog sikre på, at både de studerende og vi selv får en masse ud af samarbejdet,” siger Bjørn Cronquist.

Frie tøjler

Den teknologiske del af projektet kommer den 25-årige DTU-studerende Zaland Bahramzy til at stå for. Han er lige nu i gang med 6. semester af diplomingeniøruddannelsen i elektroteknologi og hørte om opslaget fra sin tidligere underviser, lektor Kaj Bjarne Jakobsen:

”Jeg skal i gang med min praktikperiode, og da Kaj viste mig opslaget, passede det perfekt til min interesse for antenner og trådløs kommunikation. Og jeg håber selvfølgelig, at vi kommer frem til et konkret produkt, som jeg efterfølgende kan arbejde videre med som en del af mit afgangsprojekt,” siger Zaland Bahramzy.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere