17 iværksættere præsenterede i november 2015 for første gang deres teknologier for 150 investorer på Scion DTU som et led i Danish Tech Challenge. Foto: Joachim Rode.

Hardwareiværksættere satser på medikoteknik

onsdag 09 dec 15

Danish Tech Challenge

Et accelerationsforløb målrettet hardware-iværksættere, dvs. folk, der udvikler nye fysiske produkter. Danish Tech Challenge er udviklet og drives af forskerparken Scion DTU. Industriens Fond har støttet projektet med i alt 11,9 mio. kr. over fire år. Målet er at bidrage til, at Danmark får flere industrirelaterede vækstiværksættere. Vinderen udpeges i januar 2016.

Læs mere på www.danishtechchallenge.dk

Læs mere

Læs også artiklen 'Fem minutter bygger bro til investorer' fra DTUavisens decembernummer 2015 om at pitche sine ideer til investorer.
Seks iværksættere fra DTU er blandt de virksomheder, der kæmper om at vinde Danish Tech Challenge 2016. I november pitchede de deres ideer over for investorer.

Der er stor interesse for at udvikle ny hardware inden for medikoteknik. I november præsenterede 17 iværksættere for første gang deres teknologier over for 150 investorer og andre interesserede på Scion DTU. Pitchen var en del af konkurrencen Danish Tech Challenge, hvor iværksættere kæmper om en halv mio. kr.

Mange ideer inden for medikoteknik

En tredjedel af idéerne handler om nyskabelser inden for medikoteknik.

”Det overrasker os, hvor mange virksomheder inden for medikoteknik, der har meldt sig til konkurrencen. Medikoteknik er et regulatorisk tungt område og koster mange penge at udvikle,” siger projektleder på Scion DTU Jakob Svagin. Han tror, at interessen for medikoteknik skyldes en stor fokus på velfærd og sundhed:

”Mange dyrker fitness og benytter teknologier som sports-appen Endomondo eller andre teknologier, der bidrager til at forbedre vores livskvalitet og bekæmpe sygdomme. Som iværksætter kigger man efter, hvor der er en kundegruppe, der vil opfatte ens produkt som ’need-to-have’. Og det er ofte inden for medikoteknik.”

Førstepræmien betyder meget

Det er andet år i træk, at hardware-virksomheder dyster om at vinde en halv million danske kroner. I januar vandt spinout-virksomheden fra DTU Nordic Power Converters. Siden iværksætterne fik overrakt førstepræmien, har de fået tilført 13 mio. investorkroner og underskrevet den første større ordre på deres revolutionerende strømforsyning. Blandt de udvalgte iværksættere i dette års felt er seks virksomheder med tilknytning til DTU.

”Førstepræmien betyder meget for de nystartede virksomheder. Langt de fleste iværksættere er pressede på økonomien, så derfor er 500.000 kr. en stor hjælp. Men det er vores fornemmelse, at den værdi, som vinderen får i form af øget værdiansættelse og værdifuld medieomtale, er langt større,” siger Jakob Svagin.

Seks DTU-virksomheder tager udfordringen op

  Fluidan
Fluidan er grundlagt af bl.a. Fridolin Okkels, som gennem sin forskning på DTU Nanotech har opfundet og patenteret en ny teknologi, RheoStream, som gør det muligt at overvåge flydeegenskaber i industrielle processer online i realtid. Læs artikel om Fluidan her.
  GlycoSpot
En af stifterne bag GlycoSpot, Katrine K. S. Maarlev, kommer fra DTU Systembiologi. Sammen med sit team har hun opfundet et produkt, som hurtigt og nemt kan screene enzymer.
 Foto: Colourbox MASH Biotech
MASH Biotech er grundlagt af forskere fra DTU Mekanik. Teamet har opfundet en løsning til at omdanne slam til olie, der kan brændes af på et kraftvarmeværk og skabe elektricitet og varme.
  Plastisens
Plastisens er grundlagt af Johannes Daprà fra DTU Nanotech. Kernen i virksomheden er en sensor-teknologi, der på mindre end et minut kan opspore eventuelle rester af antibiotika i mælk.
 

SHUTE Sensing Solutions
SHUTE Sensing Solutions er et spinout fra DTU Fotonik. Virksomheden udvikler sensorsystemer, der kan måle fugtighed, temperatur og belastning. Sensorerne kan anvendes på en række områder, lige fra fiskeopdræt til medikobranchen.

Læs artikel fra juli 2015 om SHUTE Sensing Solutions, der blev valgt som iværksætterpilot af Innovationsfonden. Klik her.

  Relibond
Relibond er et studenterprojekt fra DTU Mekanik. De studerende har opfundet en speciel sammenføjningsteknik til højspændingskabler.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere