Photo: Rencat

Renere strøm til mobilmaster

tirsdag 26 jan 16

Få mere at vide

Læs mere om Rencat på www.rencat.net

Kontaktperson: Debasish Chakraborty, co-founder af Rencat, dc@rencat.net

Den danske startup RenCat har udviklet en CO2-neutral brintgenerator, der skal sikre strøm til mobilmaster i lande med ustabil strømforsyning.

Af Henrik Larsen og Lisa Svane Baltzer Parsberg

Startup-virksomheden RenCat har skabt en CO2-neutral brintgenerator, som kan erstatte de forurenende dieselgeneratorer, der benyttes i områder med ringe strømforsyning som eksempelvis Afrika og Asien.

Illustration: RenCat

”Vores første mål er at nå ud til nogle af de områder i verden, hvor mobiltelefoni er ved at være udbredt, men hvor der ikke er et decideret strømforsyningsnet. Mobilmasterne har brug for strøm til at fungere, men når der ikke er et strømnet, bruger man i dag dieselgeneratorer til at forsyne masterne med strøm. Det vil vi gerne lave om med vores CO2-neutrale generatorer,” fortæller medstifter og CEO ved RenCat, Debasish Chakraborty.

Teknikken bag brintgeneratoren har RenCat udviklet på DTU Fysik, og virksomheden har netop fået deres første store kunde i udlandet, Grameen Phone, det største teleselskab i Bangladesh. Planen er nu, at RenCats generatorer skal testes i marken samarbejde med GrameenPhone.

RenCat er i gang med at finde flere investorer og nye samarbejdspartnere og får i den forbindelse rådgivning og støtte af Climate-KIC, der blandt andet afholder bootcamps og masterclasses med forskellige temaer, der understøtter startup-virksomhedernes proces. Climate-KIC tilbyder også kurser i økonomihåndtering, mulighed for at afprøve idéer og ikke mindst rådgivning af professionelle fagfolk.

RenCats teknologi kan også bruges til at generere brændstof til brintbiler, og virksomheden undersøger nu mulighederne for at finde partnere i bilindustrien.

De to øvrige stiftere af RenCat er professor ved DTU Fysik Ib Chorkendorff og ph.d. Morten Godtfred Nielsen.

Rådgivning til startups

Climate-KIC (Climate Knowledge & Innovation Community) er et europæisk netværk, der har til formål at skabe markedsmuligheder for små grønne virksomheder og startups, der arbejder med løsninger på klimaudfordringer.

Fokus er ikke blot på traditionelle cleantech-områder som sol og vind, men på alle løsninger, der i væsentlig grad kan hjælpe til at reducere vores ressourceforbrug, det kan være alt fra deleøkonomiske initiativer til energioptimering og forureningsnedsættende koncepter.

Climate-KIC samarbejder i Danmark bl.a. med DTU, Københavns Universitet, Grundfos, Velux, Københavns Kommune, COWI, Novozymes og Rockwool. Climate-KICs nordiske kontor ligger på DTU.

Midlerne kommer dels fra EU-Kommissionens European Institute of Innovation and Technology (EIT), dels fra virksomheds- og universitetspartnere.

Læs mere om Climate-KIC på www.climate-kic.org

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere