5 millioner euro til fri forskning

fredag 21 apr 17

Kontakt

Ib Chorkendorff
Professor
DTU Fysik
45 25 31 70

To DTU-forskere har modtaget de prestigefyldte ERC Advanced Grants fra Det Europæiske Forskningsråd til forskning i katalyse og statistiske modeller

Professor Ib Chorkendorff fra DTU Fysik, modtager et ERC Advanced Grant til sit arbejde med at udvikle nye katalysatorer, der kan bidrage til en fremtid, hvor vi har fundet alternativer for de fossile brændstoffer.Han modtager 2,5 millioner euro (ca. 18,6 mio. kr.) til over de næste fem år, at skabe ny grundlæggende indsigt i den katalytiske effekt i en række uorganiske materialer. Nylig forskning har påvist, at der et hul i vores viden på dette område. 

Læs mere om projektet

Professor Mogens Fosgerau fra DTU Management Engineering, Transportøkonomi, modtager ligeledes et Advanced Grant på 2,5 millioner euro (ca. 18,6 mio. kr.) over fem år, som skal anvendes til udvikling af en ny type avanceret statistisk model,som i fremtiden kan forbedre forudsigelsen af menneskers valg og adfærd i bl.a. trafikken.

Læs mere om projektet

I år kan Det Europæiske Forskningsråd fejre sit ti års jubilæum. I den periode har i alt 19 DTU-forskere (inklusiv Ib Chorkendorff og Mogens Fosgerau) modtaget bevillinger, hvoraf de fire er flyttet til andre institutioner. Disse er fordelt på syv advanced grants, et consolidator grant og 11 starting grants. Læs mere om ERC-grants

Om Det Europæiske Forskningsråd (ERC)

ERC Advanced Grant tildeles førende og etablerede forskere, som med midlerne kan bedrive banebrydende højrisikoforskning. 

Ved dette års uddeling af ERC Advanced Grant er fem hentet til Danmark. To bevillinger er gået til forskere på DTU, to til Københavns Universitet og en til Aarhus Universitet. Hermed har 49 danske forskere fået tildelt bevillingen.

Læs mere hos Uddannelses- og Forskningsministeriet - eller hos European Research Council.

 

 

 

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere