TUM's rektor Thomas F. Hoffmann i dialog med PF's næstformand Andreas Goll Rossau (th) Foto: Eric Berghen

Universiteter vil hjælpe EU med at nå klimamål

mandag 16 dec 19

EuroTech Universities Alliance

EuroTech Universities Alliancen er et strategisk partnerskab mellem seks førende tekniske universiteter:

Ud over DTU består alliancen af Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Ecole Polytechnique (l’X), Technion Israel Institut of Technology, Eindhoven University of Technology (TU/e) og Technical University of Munich (TUM).

EuroTech Alliancens universiteter har netop annonceret, at de vil være med til at bane vejen for en klimaneutral fremtid for EU baseret på udvikling af nye teknologier.

Det sker i forlængelse af, at den nye EU-kommission tidligere på måneden offentliggjorde sine ambitiøse mål på klimaområdet; mål, der skal gøre EU CO2-neutralt inden udgangen af 2050. Et mål, der vil kræve nye teknologiske løsninger.

På en konference i Bruxelles i sidste uge kunne EuroTech Alliancens formand, rektor for Münchens tekniske universitet, Thomas F. Hofmann, fortælle, at alliancen har fokus på netop den samfundsmæssige opgave, de førende europæiske universiteter skal løse:

”EuroTech-universiteterne har en unik position i forhold til at understøtte kommissionens mål om en klimaneutral fremtid. For os er teknologi ikke et mål i sig selv. Vores stræben efter at udvikle nye teknologiske løsninger, der skal beskytte vores moder natur, tager udgangspunkt i mennesker og er baseret på ansvarlighed og tillid,” sagde Thomas F. Hoffmann.

På konferencen deltog blandt andre Fabrizia Benini, medlem af Europa-kommissionen, Niklas Nienaß, medlem af Europa-Parlamentet, Polyteknisk Forenings næstformand Andreas Goll Rossau samt repræsentanter fra industrien.

EuroTech Alliancen har netop defineret sine nye fokusområder for det fremtidige samarbejde. Blandt fokusområderne er ’et bæredygtigt samfund’, hvor universiteterne vil koncentrere sig om f.eks. det polare klima, integrerede energisystemer og CO2-reduktion.