Rektor besøger DTU’s ’coronamaskinrum’

tirsdag 12 jan 21
|

Kontakt

Anders Overgaard Bjarklev
Rektor
45 25 10 00
Rektors traditionelle nytårshilsen sendes i år fra campus, hvor Anders Bjarklev taler med nogle af de kollegaer, som har spillet en stor rolle for samfundets bekæmpelse af corona.

I stedet for at holde den traditionelle nytårskur er rektor Anders Bjarklev taget ud til nogle steder på campus, hvor der er aktiviteter direkte relateret til coronapandemien.

I Center for Diagnostik taler han med udviklingschef Helene Larsen, som har stået for at sætte DTU’s testlinje for covid-19 op. Centeret omstillede sig på kort tid fra 100 specialiserede analyser til 10.000 covid-19 analyser pr. dag.

Laborant Jonas Høgberg fortæller om arbejdet i laboratoriet, hvor man blandt andet har udviklet en vaskeprocedure, som kunne bruges, hvis markedet løb tør for det nødvendige plastikudstyr.

Og til sidst giver lektor på DTU Compute Lasse Engbo et indblik i sit meget specielle år, som mest har drejet sig om arbejdet som medlem af Statens Serum Instituts ekspertgruppe. Her har han bidraget til de nye matematiske modeller, der bruges til at beregne, hvordan corona-epidemien vil udvikle sig.