Colourbox

Rekordoptag til efteruddannelse i brandsikkerhed

tirsdag 10 mar 15
|

Kontakt

Anne Simone Dederichs
Lektor
DTU Byg
31 65 61 63
DTU Bygs efteruddannelse Master i Brandsikkerhed er mere populær end nogensinde.

Over 30 bygningsingeniører og bygningskonsulenter er netop optaget på DTU Bygs efteruddannelse Master i Brandsikkerhed. Det er det største antal kursister nogensinde, siden Danmarks Tekniske Universitet udbød den åbne uddannelse i 1999.

Uddannelsen er en forskningsbaseret, videregående uddannelse, som har til formål at give studerende med praktisk erhvervserfaring og en forudgående uddannelsesbaggrund en videregående efteruddannelse inden for brandsikkerhed. Undervisningen er rettet mod personer, som skal lede og koordinere brandtekniske opgaver i private og offentlige virksomheder. Følges alle moduler tager uddannelsen typisk fire halve år (semestre).

Den store interesse glæder lektor Anne Dederichs, som er leder af uddannelsen.

”Udviklingen på det brandsikkerhedsmæssige område foregår meget hurtigt i dag. Nye bygninger er mere komplekse end tidligere. Blandt andet bygger vi med flere forskellige nye materialer og komponenter, og vi ved ikke altid i detaljer, hvilken betydning og eventuel risiko en ændret byggeskik har på udviklingen og forløbet af en brand.

Samtidig er brandkravene strammet i 2004. Det betyder, at en bygning samlede sikkerhedsforhold skal bedømmes på et teknisk-videnskabeligt grundlag i stedet for som tidligere på et mere erfaringsbestemt grundlag.

Der er derfor behov for at styrke og opdatere ekspertisen på det brandtekniske område. DTU har en omfattende viden og international forskning på brandområdet, som vi tilbyder erhvervslivet,” siger Anne Dederichs.

Læs mere om uddannelsen her.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere