Foto: Colourbox

DTU markerer Lysets År 2015

torsdag 22 jan 15

Kontakt

Jørgen Schou
Seniorforsker, dr. scient.
DTU Fotonik
46 77 47 55

DTU's forskning i lys

Find populærvidenskabelige artikler og nyheder om DTU’s forskning inden for lys i temaet Lysets År 2015 på dtu.dk.

UNESCO har udnævnt 2015 til International Year of Light. DTU markerer åbningen med en todages konference om lys og lysbaserede teknologier.

Over en milliard mennesker på Jorden er uden lys efter solnedgang. Det forhindrer dem blandt andet i at læse og studere efter mørkets frembrud, og det sætter et loft for deres uddannelsesmuligheder. Lys bliver derfor betragtet som en vigtig ressource, som kan fremme uddannelse og fremgang for Jordens befolkning.

Det er blot ét af perspektiverne for lys, som blev fremhævet ved åbningen af Lysets År 2015 på DTU den 22. januar 2015. Åbningen markeres med en todages konference arrangeret af DTU’s eget ’lys-institut’ – DTU Fotonik – i samarbejde med DTU Fysik.

Målet med Lysets År 2015 er ifølge UNESCO at fremhæve vigtigheden af lys og lysbaserede teknologier, og den rolle de spiller for udviklingen af vores samfund og dermed vores fremtid.

Lyset har også en central rolle i det moderne samfund, pointerede DTU’s rektor, Anders Bjarklev, i en tale, han holdt ved åbningen:

”Inden for kommunikation har dybest set alt, hvad du sender, et eller andet sted undervejs været overført ved hjælp af lys. Så optiske teknologier spiller en kæmpe rolle inden for kommunikation. Lys spiller også en stor rolle inden for andre vigtige områder som medicinsk behandling og diagnostik, ligesom lysbaserede teknologier er på vej ind på nye områder som fødevaresikkerhed og transport,” sagde Anders Bjarklev.

Konferencen på DTU omfatter et videnskabeligt program med foredragsholdere fra ind- og udland, der deler deres viden om lys og lysbaserede teknologier.

 

Lyset År 2015

  • Du kan læse mere om International Year of Light på UNESCO’s website.
  • Udstilling om lys på DTU Bibliotek fra den 2. februar 2015 til 6. marts 2015. Læs mere.
  • Næste arrangement i Danmark er kick-off for Lysets År 2015, som finder sted den 17. februar 2015 på DTU i Lyngby.
    Se program og følg med i kommende arrangementer i Lysets År 2015

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere