Image: DTU Fødevareinstituttet

Opdateret deklarationsberegner hjælper til varemærkning

tirsdag 20 apr 21

Kontakt

Tue Christensen
Seniorrådgiver
DTU Fødevareinstituttet
35 88 75 30

Nye regler betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke. DTU Fødevareinstituttet har derfor udgivet en ny version af et gratisværktøj, som virksomheder kan bruge til at vurdere, om deres varer lever op til de nye krav og dermed kan få mærket.

Fødevarevirksomheder har siden starten af 2017 kunnet bruge et gratis værktøj til nemt og hurtigt at beregne næringsdeklarationen til deres produkter. Deklarationsberegneren, som værktøjet hedder, er udviklet af eksperter på DTU Fødevareinstituttet for Miljø- og Fødevareministeriet.

Siden 2019 har virksomhederne også kunnet bruge beregneren som en hjælp til at vurdere, om varer opfylder kravene for at få et Fuldkornslogo eller Nøglehulsmærke. Værktøjet har cirka 4000 unikke besøgende hver måned.

DTU Fødevareinstituttet har den 1. marts udgivet en opdateret version af værktøjet i forbindelse med, at en regelændring trådte i kraft, som betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke.

Læs mere

Deklarationsberegneren er tilgængelig via DTU Fødevareinstituttets website: https://deklaration.fooddata.dk/. På websitet er en brugerhåndbog, som kan hjælpe dig godt i gang med at bruge værktøjet.

Læs mere om mærkning og markedsføring af fødevarer og reglerne for næringsberegninger på Fødevarestyrelsens website. Her findes også information om, hvilke fødevarer der kan gøre sig fortjent til Nøglehulsmærket.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere